Skärpt parkeringsövervakning vid IP

I och motsatt riktning kom två ambulanser strax efter att bilden togs.
I och motsatt riktning kom två ambulanser strax efter att bilden togs.

Trafikkaoset som råder i samband med Landskrona BoIS matcher har nu även kommit kommun och räddningstjänsten till kännedom. Något som innebär att parkeringsövervakningen utanför Landskrona IP nu skärps under matchdagar.

Efter matchen mot Örgryte senast rådde en smått kaosartad situation på parkeringsplatsen när de 2349 åskådarna skulle lämna Landskrona IP.  Två ambulanser på väg att undsätta en person som drabbats av hjärtproblem på läktaren fick snirkla sig igenom virrvarret.

Räddningschef Eva Lövbom informerades ganska omgående om händelsen och tillsammans har nu räddningstjänsten, Landskrona BoIS, gatuenheten och fritids- och kulturförvaltningen beslutat att ändra parkeringsregleringen vid Landskrona IP på matchdagar. Det betyder att parkeringsövervakning kommer att ske redan i morgon den 28 april. Fritids- och kulturförvaltningen uppmanar besökare vid BoIS matcher att ställa sig på anvisade parkeringsplatser.

Vid matcher med större publik, exempelvis derbyn, kommer Landskrona stad att öppna nya tillfälliga parkeringsplatser.

– För att förbättra trafiksituationen vid Landskrona IP uppmanar vi allmänheten att promenera, cyklar eller använda kollektivtrafik, meddelar Almir Hodzic, avdelningschef på fritids- och kulturförvaltningen.

Till arkivet