Dags och träna inför Kalvinknatet

Den 22 maj avgörs årets upplaga av Kalvinknatet i Landskrona.
Den 22 maj avgörs årets upplaga av Kalvinknatet i Landskrona.

Maj månad betyder att Kalvin beger sig ut på turné i Skåne för att uppmana barn att röra på sig, samtidigt som pengar samlas in till lokala idrottsklubbar. Kalvinknatet lockar tiotusentals barn varje år och präglas av glädje och energi. Den 22 maj är man tillbaka i Landskrona.

Torsdagen den 3 maj är det dags för årets första Kalvinknat, som äger rum i Trelleborg. Därefter får ytterligare 20 platser runtom i södra Sverige besök av Kalvin, för vad som genom åren blivit ett av Sveriges mest populära barnlopp. Den 22 maj står IF Kronan som arrangör när det åter är dags att springa loppet på Kasernplan och runt Citadellområdet.
– Vi har sett en stor ökning av deltagare till Kalvinknatet, framförallt bland yngre barn. Jag tror att allt fler föräldrar tycker att det är viktigt att visa barnen hur roligt det är att röra på sig, säger Caroline Hagman som är event- och sponsringsansvarig på Skånemejerier.

Hela syftet med Kalvin är att få barn i rörelse och lära dem om hälsa. Antalet barn som springer har ökat varje år sedan knatet startade för 20 år sedan. Förra året sattes taket till 30 000 barn, och i år har det höjts till 33 000.

Till arkivet