Annons

Efterlängtad premiär för Good Food by Mygross

På torsdagen slår Good Food by Mygross äntligen upp portarna i norra Landskrona.

Den 27 december 2016 är en dag som Ilhan Gültekin och hans tre bröder Ahmed, Mehmet och Suleyman aldrig kommer att glömma. En storbrand på Karlslundstorget förstörde brödernas livsverk, livsmedelsbutiken Mygross. Imorgon torsdag, knappt ett och ett halvt år senare slår bröderna upp en helt ny affär på Stenorsvägen, på andra sidan Silvergården.

Annons
 

Det är ingen vanlig resa Ilhan Gültekin och hans bröder gjort.
– Jag tror inte det är många som skulle orka med resan. Det är tur att vi har varandra. Vi har stöttat varandra i vått och torrt, säger Ilhan Gültekin, VD för Good Food by My Gross.
– Först var det som att falla rakt ner i ett svart hål. Det var tungt, såväl ekonomiskt som psykiskt. Sakta men säkert har vi dock kämpat oss tillbaka och nu står vi här med en helt ny affär. Det känns fantastiskt skönt.

När Landskrona Direkt hälsar på dagen innan varuhuset ska slå upp portarna så är det massor av aktiviteter i lokalen. En rörmokare ringer och hör sig för om något frysaggregat samtidigt som ett par andra visar upp bröd för Ilhan Gültekin. Telefonen ringer igen och igen.
– De sista två månaderna har varit helt galna. Därför ska det bli oerhört skönt imorgon klockan 12.00 då vi öppnar. Då tar vi ett nytt steg i livet, säger han.

Jämfört med den tidigare butiken så finns det plats för ett betydligt större sortiment.
– Tidigare hade vi 500 kvadratmeters butiksyta och här är 1 800 kvadratmeter. Vi har säkert tredubblat sortimentet och dessutom är här betydligt rymligare.

Det första man kommer till vid ingången är ett kylrum där frukt och grönt finns att köpa. Efter kylrummet närmar man sig något som Ilhan Gültekin är mycket stolt över.
– Vi kommer att ha en manuell ost- och köttdisk som kommer att ha allt man kan tänka sig, säger han.
– En annan plats som vi satsar mycket på är ett brödtorg. Där kommer att finnas de mesta.

Och det är just det där med ”det mesta” som han och hans bröder har satsat på.
– Här har vi all möjlig mat från världens alla hörn. Men vi har även det mesta som finns i vanliga traditionella varuhus. Det är just det som gör oss unika i Landskrona, avslutar Ilhan Gültekin.

Ilhan Gültekin visar stolt upp den stora charkdisken

Det är inte en lugn stund för Ilhan Gültekin och hans medarbetare. Hela tiden är det något som dyker upp.

Hyllorna är välfyllda med allt från jordens alla hörn.

Ilhan Gültekin är själv förvånad över hur mycket olika fisk det finns. Här visar han upp bläckfisk.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser