Annons

Agim svartvit till minst år 2020

Agim Sopi är svartvit i åtminstone två år till.

Vid måndagens lunchmöte på Rotary var BoIS tränare Agim Sopi inbjuden gäst. Han underströk då flera gånger att det var fansens förtjänst att han var kvar i klubben. Något han nu upprepar när det står klart att den populäre tränaren förlängt sitt kontrakt med Landskrona BoIS.

Annons
 

I ett pressmeddelande på onsdagskvällen meddelar Landskrona BoIS att man enats med huvudtränaren Agim Sopi om att förlänga det positiva samarbete som inleddes 2016. Förlängningen är på två år och klubbens tränare är därmed säkrad till och med 2020.

Agim Sopi har under två år, med tydlig idé både i träning och match, förbättrat Landskrona BoIS.
– Nu ser vi framemot ytterligare en period av utveckling för laget och individuella spelare, säger sportchef Peter Swärdh.

Ordförande Urban Jansson är också glad över förlängningen med tränaren som tog klubben tillbaka till eliten.
– För oss var det aldrig någon tvekan. Agim är spelarnas, klubbens och stadens val. Han har en inriktning som ligger precis i linje med vad Landskrona BoIS vill stå för, kommenterade Urban Jansson vid signeringen.

Vid en paneldiskussion för ett par veckor sedan på Landskrona Museum där bland andra fotbollsjournalisten Olof Lundh ingick och där Landskrona Direkts Kary Persson var moderator berättade Agim Sopi om hur slumpen spelade honom ett spratt och gör att han än idag är kvar i Landskrona. Det var dagen efter att BoIS säkrat avancemanget till Superettan och turordningen på två telefonsamtal skulle få betydelse.
– Det första kom från Qatar. De ville omgående ha ner mig där. Betalningen var det inget fel på, om man säger så. Jag klargjorde att det var BoIS som gällde. Då ringde det igen. Det var från BoIS. Jag skulle veta min plats. Jag hade inte längre något att säga till om när det gällde laguttagningar eller vilka spelare som skulle till eller från klubben, berättade Agim Sopi på museet och det enkelt att fundera på vad som hänt om dessa samtal haft den omvända ordningen.
Men då som nu hyllar tränaren lagets supporters.
-Idag är stolt över att få skriva ett förlängt kontrakt. Vi fortsätter med vårt projekt och målsättningen vet vi alla. Jag vill också passa på att rikta ett extra tack till fansen och Landskroniterna för stödet, säger Agim Sopi.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser