Annons

Kulturskolan briljerar med Sgt Pepper

Ingenting saknas när Kulturskolan uppför The Beatles klassiska skiva Sgt Pepper’s Lonely Hearts Club Band på Landskrona Teater. Ett gigantiskt band samt alla klassiska instrument finns med. Även kostymeringen håller högsta klass.

Tiden går fort när man har roligt. Årets hittills snabbaste dryga trekvart spenderades på Landskrona Teater på måndagen. Det var Kulturskolan som uppförde hela den klassiska plattan Sgt Pepper’s Lonely Hearts Club Band med The Beatles. Det var en upplevelse utöver det vanliga.

Annons
 

Allt började med att skivan, vilken var bandets åttonde, fyllde 50 år den 26 maj 2017.
– Vi kom på idén lite sent men man kan säga att vi började repetera i samband med jubileet, sade Björn Larsson, Kulturskolans chef innan föreställningen.

Musiken på skivan, som tillhör en av de mest klassiska som någonsin släppts, är alt från snäll till psykedeliskt. Och det är imponerande att se hur de unga musikerna, dansarna och gycklarna som står på scenen lyckas förmedla den känsla som skivan en gång gjorde. Eleverna framför alltså hela skivan från början till slut, utan någon annan dialog än texterna på mästerverket.

Kulturskolans producent Peter Cemjack är lyrisk över föreställningen.
– Det är fantastiskt att se hur glädjen, värmen och energin på skivan lyckats fånga våra elever 50 år senare. De är grymma.

Den som missat de två första föreställningarna behöver inte misströsta.
– Vi kör en föreställning idag tisdag och en imorgon onsdag. Biljetter köper man på Kulturskolans hemsida, avslutar Peter Cemjack och hälsar alla välkomna till en musikalisk vandring i minnenas allé eller för den yngre generationen att vara med om en upplevelse som berättar om en milstolpe i musikhistorien.

Föreställningen förstärks med dans och gyckleri. Och ljussättningen är ypperlig.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser