Annons

Öppenhjärtigt av Agim Sopi på Rotary

BoIS tränare Agim Sopi bjöds in av Rotarypresident Björn Lind för att sammanfatta starten på fotbollssäsongen.

Det var en ärlig och rak BoIS-tränare i Agim Sopi som var gästtalare på Landskrona-Citadell Rotaryklubbs lunchträff på Hotel Öresund på måndagen. Ett 40-tal intresserade medlemmar samt några inbjudna gäster lyssnade till tränarens syn på seriestarten. Men Agim Sopi berättade även om den tuffa vintersäsongen och den turbulens som rådde.

Annons
 

Det var Rotarypresident, tillika före detta ordförande i BoIS, Björn Lind som bjudit in tränaren.
– Jag tycker vi har stått upp bra och spelat bra fotboll inledningsvis men vi borde haft fler poäng, sammanfattade Agim Sopi.
– Men det spelar ingen roll om vi så har 90-10 i bollinnehav och spelar bollen i backlinjen. Vi måste fokusera mer på att skapa målchanser. Så som vi gjorde mot Jönköping.

Agim Sopi berättade också om varför han hade hela sex nya spelare på planen inför den senaste matchen mot Degerfors.
– Jag ville överraska DIF genom att hota mer centralt och då passade Granit Stagova och Bahrudin Atajic  tillsammans med Igor Arsenijevic på mittfältet. Jag ville dessutom ge Sadat Karim utrymme på topp genom att sätta in Sean Okoli. Jag kände också på träningen innan match att Dennis Olofsson behövde vila och därför fick Philip Ljung göra debut från start. Och beträffande målvaktsbytet så hade Victor Noring känning av en ljumske i en match och senast blev han faktiskt pappa, informerade tränaren.
– Det viktigaste är alltid att man förklarar för spelarna som man ställer åt sidan. De måste få en förklaring så att de förstår varför. Och jag känner att alla köper mina förklaringar och fortsätter att köra hundra procent på träningarna.

Ett annat fenomen som tränaren berättade om är mål på fasta situationer. Framför allt insläppta.
– Förra säsongen släppte vi inte in ett enda mål på fasa situationer och en stor anledning är att vi har blivit av med Ivo Vazgec. Han var oerhört säker i luften, säger tränaren och därmed kom han in på den tuffa vintern.
– Jag ville behålla Ivo Vazgec men vissa i klubben ville något annat. Och det är inget att göra något åt idag. Vi har två bra målvakter nu också.

Agim Sopi berättade om den tuffa tiden direkt efter seriesegern i höstas.
– Jag hoppades att jag åtminstone skulle få vara glad en vecka. Men icke. Vi spelade sista matchen på en lördag och redan på söndagen fick jag besked om vilka spelare som ska lämna klubben och vilka som ska stanna kvar. Vissa personer försökte helt enkelt att få bort mig ur klubben. Men andra ville annat och fansen och praktiskt taget hela truppen ställde upp bakom mig och det gjorde mig både stolt och tacksam. Jag meddelade att jag inte tänkte gå frivilligt. Jag förklarade också att svågerpolitik är något som jag aldrig, aldrig kommer att acceptera.  Jag tar ut det laget som jag tror har störst chans att vinna nästa match. Sen kan dom heta precis vad som helst, betonade tränaren och fick spontana applåder.

Nu hoppas Agim Sopi att han ska få lägga fullt fokus på fotbollen framöver.
– Jag känner att jag har fullt förtroende nu och vi har inga långtidsskador. Vi har bara en avvikelse och det är Thierry Zahui. Men jag har sagt att springer han mest och är bäst på träningen så spelar han från start. Men där är vi inte ännu.

Närmast väntar Värnamo på IP på lördag.
– Det är framför allt Pär Cederqvist som vi måste se upp med, avslutar tränaren och påminner om en före detta BoISare och en frisparksskytt av rang.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser