Annons
Måndagen den 24:e januari
4.8°C 5.9m/s
Dagens namn: Erika

Poängförlust trots drömmål av Tkacz

Alexander Tkacz fick en drömträff med vänsterfoten i första halvlekens sista skälvande sekunder. Bollen for som en projektil i mål och BoIS kunde gå till pausvila med 1-1 i bagaget.

Uppdaterad 22.30

BoIS tog sin första poäng på Idrottsplatsen för året då Örgryte gästade på tisdagen. Den underhållande matchen som sågs av 2 349 åskådare slutade 2-2. Men trots den vunna poängen och ett drömmål av Alexander Tkacz så var det inga muntra miner i BoIS-lägret. Det kändes mer som att man förlorat två poäng än att man vunnit en. BoIS andra mål gjordes av Sadat Karim.

Annons
 

Publiken som kom till IP på tisdagen fick se en spännande fotbollsmatch mellan BoIS och Örgryte. Matchen slutade oavgjort, 2-2, men båda lagen hade ett flertal chanser att avgöra. Gladast för poängen var Örgryte som kvitterade i 77 minuten.

BoIS började klart bäst. Med ett litet spelövertag skapade de randiga ett par bra chanser och närmast ett ledningsmål var Adi Nalic som fick se sitt skott gå strax över målet i minut 7. Lite kyla där och det hade stått 1-0.

BoIS fortsatte att pressa men i den 18 minuten var gästerna nära att spräcka nollan. Philip Andersson agerade dock räddande ängel.

Örgryte kom emellertid allt mer in i matchen och därför var det inte helt ologiskt att de gjorde matchens första mål i minut 38. Det var David Engström som var högt på en hörna och kunde nicka in ledningsmålet.

Med halvlekens sista spark kvitterade dock BoIS genom Alexander Tkacz. Och ett vackert mål var det. Med en sträckt vänstervrist dundrade han in bollen i mål från distans och 1-1 var ett faktum.

BoIS började även andra halvlek bra men ÖIS var inte på något vis ofarliga. Spelet böljade fram och tillbaka och efter en timmes spel fick Sadat Karim chansen. Han vek in från vänsterkanten och pricksköt in 2-1 till BoIS.

Målet gav BoIS självförtroende men det skulle inte räcka. I samband med en ny hörna i den 77 minuten gjorde gästerna 2-2 i en tilltrasslad situation.

Därefter hade båda lagen mer eller mindre vassa lägen men någon vinnare av tre poäng lämnade inte idrottsplatsens gröna matta denna tisdag.

Örgrytes Thomas Askersand var nöjdast av de båda tränarna på presskonferensen efter matchen.
– Det var en härlig match mellan två lag som ville spela en offensiv fotboll. Vi var inte med i början av matchen men hade flyt i samband med en frispark och kunde ta ledningen. Men sen kvitterade ju BoIS med ett skapligt snyggt mål. I andra fortsatte båda lagen att spela frejdig fotboll och vi gjorde vars ett mål. Jag tycker att resultatet var rättvist trots att matchen kunde slutat hur som helst. Det var en bra fotbollsmatch, summerade tränaren.

BoIS tränare Agim Sopi var inte lika nöjd som sin kollega.
– Det var säkert en trevlig match för publiken. Vi började strålande men vi borde kommit till fler avslut. Det hade vi pratat om tidigare. Vi hamnade i underläge men fick en psykologiskt viktig kvittering innan paus. När vi sedan gjorde 2-1 så kändes det bra. Därför var deras kvittering dubbelt jobbig och det kändes som att vi tappade två poäng snarare än att vi vann en, säger Agim Sopi.

Han konstaterar också att de båda ÖIS-målen beror på misstag.
– Vi hade innan matchen talat om att inte släppa markeringen av David Engström vid fasta situationer. Ändå får han ganska obevakad gå upp och nicka in 1-0. Och beträffande det andra målet så ska Sadat Karim bara rensa bort bollen vid första stolpen men istället så studsar bollen i mål via bröstet på Amr Kaddoura, säger tränaren.
– Det råder begravningsstämning i omklädningsrummet idag. Men vem vet. Denna poängen kan vara avgörande. Nu måste vi blicka framåt.

Även Alexander Tkacz känner att man tappat en seger.
– Ja, vi borde ha tagit med oss tre poäng idag, säger han.
– Men jag får väl glädjas åt målet. Det var en riktig drömträff.

Nästa match för BoIS spelas redan på lördag.
– Då ska vi möta Degerfors på bortaplan. Vi åker upp dagen innan så att vi kan ladda ordentligt. Då ska vi ta revansch på dagens missade trepoängare, avslutar Alexander Tkacz.

Såväl Thomas Askebrand som Agim Sopi var överens om att det var en underhållande match som spelades på IP på tisdagen. Båda var dock inte lika glada över resultatet.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser