Oavgjort i hemmapremiären för FK Besa

Eldin Besic prövar en cykelspark i hemmapremiären mot Åstorp. Foto: Ulf Bjarke. Foto261.se
Eldin Besic prövar en cykelspark i hemmapremiären mot Åstorp.
Foto: Ulf Bjarke / Foto261.se

FK Besa, som i år tog steget upp till div 4, gästades i lördags av Åstorps FF på Landskrona idrottsplats. Någon timma före avspark tycktes förväntningarna på en stor publik grusas. Mörka moln på himlen och spel på konstgräsplanen istället för B-planens fina gräsplan var inte de förutsättningarna man hade hoppats på. Men 10 minuter före avspark strömmade publiken till och dofterna från grillen spreds över en solig fotbollsfest. Skickliga musiker spelade på albansk trumma och vuvuzela och höjde feststämningen ett snäpp till på läktaren. Och spel på konstgräs? Ja, det fick spelarna stå ut med.

Efter avspark tog FK Besa direkt tag i taktpinnen och dominerade matchens inledning. Det var helt rättvist att hemmalaget tog ledningen med 1-0 efter drygt 10 minuters spel via Lorent Shala.

Besa fortsatte att pressa Åstorp och utökade ledningen till 2-0 då Eldin Besic’s skott från 30 meter dundrade in i öppet mål efter en olycklig utflykt av bortalagets målvakt. Även om Åstorp inte styrde spelet så var man farliga på fasta situationer. Med långa inkast skapade man nästan vassare lägen än vid hörnor. Några minuter före halvleksvilan gjorde Besa självmål efter en frispark av Åstorp och det stod 2-1 när domaren blåste av första halvlek.

Andra halvlek fortsatte i samma anda som i första där FK Besa förde matchen och Eldin Besic utökade också ledningen till 3-1 c:a 11 minuter in i andra halvlek. Besa föll nu tillbaka till ett mer defensivt spel och bjöd därmed in Åstorp i matchen. 10 minuter senare reducerade bortalaget och i 84:e minuten kvitterade de till 3-3, vilket stod sig matchen ut.

– Det känns surt att tappa en 3-1 ledning, vi hade tre poäng men fick tyvärr bara nöja oss med en, konstaterade Lorent Shala efter matchen.

Matchen mot Åstorp var Besas andra i div 4. I första omgången vann man borta mot Harrie FF med 5-3. Nästa match väntar på lördag 21 april kl 13.00 i Rydebäck mot Fortuna FF och i Besalägret hoppas man att många supportrar hittar dit.

Inrapporterat av: Bleron Shala

Bekim Krasniqi med medhjälpare försåg publiken med grillat och dryck. Foto: Ulf Bjarke / Foto261.se
Medryckande musik på läktaren.
Foto: Ulf Bjarke / Foto261.se
Ahmmad Ali glidtacklar en Åstorpsspelare.
Foto: Ulf Bjarke / Foto261.se
Kapten Feston Berisha. Foto: Ulf Bjarke / Foto261.se

Till arkivet