Kronan skånska mästarinnor på ungdomssidan

Skånska mästarinnor i volleyboll för U18-tjejer.
Skånska mästarinnor i volleyboll för U18-tjejer. Foto: Privat.

Det har spelats flera distriktsmästerskap i volleyboll de senaste veckorna och Kronan har skördat fina framgångar. I lördags var det dags för klubbens äldre ungdomar i U18 att bekänna färg mot de bästa lagen i Skåne. Något man gjorde på bästa sätt och kan därmed titulera sig skånska mästarinnor.

– Vi vet att vi tillhör de bästa, men har haft svårt att få ut vårt bästa spel när det gäller. Denna gång var det dock vår tur. Efter att ha slagit Kristianstad, Bjärred och Ystad komfortabelt med vardera 2-0 i gruppspelet och sedan upprepat detta i semifinalen mot Lund väntade tufft motstånd i form av Svedala i finalen, berättar Marie Saxne, ungdomsansvarig i Kronan VBK.

Svedala började starkast och Landskronatjejerna verkade lite tagna av stundens allvar. Vid 11-17 underläge begärde Kronan time-out något som fick tjejerna att tro på sig själv och sitt spel och efter en mäktig vändning blev till 25-22 till Kronan.
– I andra set var vi bättre med från start och hade ett litet övertag hela setet. 25-21 och guldet var säkrat. Därmed kan vi titulera oss skånska mästarinnor för flickor födda 2001 och senare.

Till skillnad från tidigare under säsongen så spelade Kronan som allra bäst när det som mest behövdes. Ingen vek ner sig och laget vågade gå på bollen i alla lägen. En riktigt fin laginsats.
– Detta är första gången i klubbens historia som vi tar hem ett DM-guld.
Tjejerna som gjorde det är: Moa Mellblom (01), Lova Nilsson (01), Amanda Egvärn (01), Ronja Keijsner (01), Agnes Johannesson (02), Lykke Nilsson (02), Jovana Kisic (02), Patrycja Winiarska (02) och Emilia Saxne (06).

Framtiden stormar fram

Kronan Level 5. Foto: Privat.

Det ser även mycket ljust ut för framtiden. U15-DM spelades i Svedala för en dryg vecka sedan och det avgjordes i två nivåer, Level 5 och Level 6, där Level 5 har något enklare regler och lägre nät jämfört med Level 6. Kronan fanns representerade med två lag i vardera nivå och samtliga lag gjorde riktigt bra ifrån sig. I Level 5 deltog totalt 7 lag och i Level 6 deltog hela 17 lag. I Level 5 knep lag Kronan Gul silvret och Kronan Blå bronset, efter en rafflande semifinal mot varandra då Gul vunnit sin grupp och Blå slutat tvåa. I finalen blev Malmö för svåra, medan Kronan Blå slog ett annat Malmö-lag i bronsmatchen.

Kronan Level 6. Foto: Privat.

I Level 6 fick Kronan Block en tuff start och kom inte riktigt in i de första två matcherna. Därmed blev det B-slutspel och laget lyckades fightas sig till en 11 plats av totalt 17 lag efter att ha spelat riktigt bra i de sista matcherna. Kronan Spike spelade fin volleyboll hela dagen och vann samtliga matcher utom semifinalen, där slutsegrarna från EVS blev för svåra. Det blev en fin tredjeplats och därmed kan vi konstatera att Kronan VBK tog hem hälften av de totalt 6 medaljplatserna vid årets U15 DM.

U13 vann Skånesammandrag

Kronan U13. Foto: Privat.

I U13 spelas inte DM, utan det spelas bara vanliga Skånesammandrag. Det är spelformen Level 5, fast med lättare boll som gäller.
–  I slutet av mars var vi iväg och spelade en turnering i Lund och bland hela 19 lag lyckades ett av Kronans två lag ta sig hela vägen till förstaplatsen efter riktigt fint spel hela dagen, avslutar en mycket nöjd och glad Marie Saxne.

Till arkivet