Annons

Skånes modernaste vänthall

Nu kan pendlaren som kliver av bussen vid Landskrona station se när bussen eller tåget går, och till exempel besluta sig för om man hinner med att ta en kaffe istället för att rusa till avgången.

Äntligen har Landskrona station fått en vänthall. Skånetrafikens arbete med att göra vänthallar mer funktionella, kundvänliga och välkomnande får anses vara lyckat. Under den dryga vecka som gått sedan invigningen har många lovord hörts från resenärer.

Annons
 

Den nya vänthallen är ett samarbetsprojekt mellan Landskrona stad, Trafikverket och Skånetrafiken. Upprustning av stationsområdet där vänthall och kommersiella lokaler nu byggs har drivits fram av Landskrona stad som ansvarat för byggnationen och infrastrukturen på området.
–  Detta är ytterligare en satsning på kollektivtrafiken i Landskrona. Vi har tidigare tagit beslut om att helelektrifiera stadsbussarna och erbjuda gratis kollektivtrafik för pensionärer över 70 år. Den nya vänthallen gör det nu ännu bekvämare att resa, säger Torkild Strandberg (L), kommunstyrelsens ordförande i Landskrona stad.

 Skånetrafiken har bidragit med informationsutrustning. En helt ny typ av förbättrad trafikinformation för buss och pendlarskyltar har installerats. Arbetet med inredningen i vänthallen är framtagen med utgångspunkt i resenärernas behov och har genomförts i ett tätt samarbete med Arkitektfirman Magasin A i Landskrona, som även tidigare ritat hela stationsbyggnaden.
– Vi drivs av att hela tiden förbättra kundens reseupplevelse från start till mål.  Här har vi satsat på en helt ny typ av inredning och funktion för att verkligen sätta våra resenärer i fokus, och så har vi kombinerat det med nya tekniska lösningar för att nå ut med reseinformation på ett mera anpassat sätt, säger Jens Listrup, stf trafikdirektör vid Skånetrafiken.

16 miljoner kostade vänthallen
Kommunen har betalat 16 miljoner för vänthall och infrastruktur. Av detta har man fått RTI-medel (Regionala transport- och infrastrukturmedel) för halva beloppet, där Skånetrafiken har medfinansierat kommunens delar med 5 800 000 kronor. Skånetrafiken har stått för 2 miljoner kronor för sin informationsutrustning i vänthallen och  Trafikverket har pungat upp med cirka 250 000 kronor för sin del av informationsutrustningen.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser