Annons

Häftig sportanläggning invigs

Puls arena vid Norrestad har vuxit ut till en nästan 10 000 kvm stor fräsch och supermodern idrottsanläggning.
Foto: Daniel Glantz-Persson.

På lördag blir det fullt pådrag runt om i Landskrona. Fotoutställningen Landskronit invigs i konsthallen och förväntas dra storpublik. I Borstahusen  är det premiär för en utställning med den norske konstnären Frank Brunner, i stan firar handeln ”Vår i Landskrona” samtidigt som Puls arena invigs.

Annons
 

Lördagen den 14 april klockan 11.00-14.00 invigs nya Puls arena. Föreningar har uppvisningar samt prova-på-aktiviteter, CoverKollektivet underhåller och personalen ger guidade turer i arenan.

Under ett och ett halvt års tid, i tre etapper, har Puls arena byggts om och byggts ut för att skapa en större och mer dynamisk anläggning med inriktning på friskvård och hälsa. Fokus ligger på träning, mötesplatser och konferenser. Här samsas yngre och äldre i de rymliga lokalerna för bland annat gymnastik, kampsport, tyngdlyftning, seniorträning, padel, tennis, badminton, boule och bangolf.

Ett 20-tal föreningar är verksamma i anläggningen och det finns ungefär lika  många aktiviteter och verksamheter att tillgodogöra sig i den moderna anläggningen. Det som också gör arenan väldigt speciell är alla glaspartier invändigt. Alla lokaler har fönster mot korridorerna så besökarna kan se in och ta del av aktiviteterna som pågår.
– Vi vill skapa en plats där alla besökare känner sig bekväma. Därför har vi ansträngt oss så att foajén med café ska uppfattas som rymlig och välkomnande och helst något man inte  förväntas möta i en typisk idrottsanläggning, säger projektledaren Tom Sörensson.
– Vi ville också skapa mervärde för fler genom att tillföra filialbibliotek och konstnärlig utsmyckning. På så vis hoppas vi att ännu fler ska inspireras och ta del av Landskronas största och dynamiska mötesplats, säger Tom Sörensson och hälsar alla som är nyfikna på Landskronas största idrottsanläggning välkomna och utlovar samtidigt invigningserbjudande.
– Under invigningen bjuds alla besökare på korv med  bröd med dricka. Dessutom kan man i köpa  10-kort för padel, badminton och tennis med 20 procents rabatt.

Program 14 april kl. 11.00-14.00

11.15               Invigningstal av Birgitta Persson, fritidsnämndens ordförande

11.20              Avtäckning av konstverk i entrén med konstnär Gunilla Poignant

11.30-14.00  Caféet öppet och bjuder på korv och dryck.

11.30-14.00  CoverKollektivet underhåller

11.30-14.00 Cityidrott har massor med aktiviteter för barnen i Pulsen. Mästarnas mästare-bordet, Foto-boxen, ansiktsmålning m.m.

11.30-13.30  Föreningar har prova-på-aktiviteter och uppvisningar

11.30-13.30 Frågesport med fina priser

12.00 & 13.00 Guidad visning av Puls arena          

13.00 Avtäckning av konstverk utanför entrén med Tonie Lewenhaupt

Besökarna välkomnas av en stor och luftig foajé.
Foto: Daniel Glantz-Persson.

Tillfälliga konstutställningar samt förstås  böcker finns i filialbiblioteket. Foto: Daniel Glantz-Persson.

En rymlig hall för stadens gymnaster.
Foto: Daniel Glantz-Persson.

När Landskrona Direkt gästade hallen häromveckan avslutade precis ett gäng boulespelande pensionärer sitt förmiddagspass och såg fram emot lite vårvärme så att utomhusbanorna skulle kunna provspelas. Kanske dags redan på lördag?
Foto: Daniel Glantz-Persson.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser