Annons

Falcons skånska juniormästare

Johan Immerstrand jublar ut sin glädje vid en av gruppspelsmatcherna.
Foto: Ulf Bjarke – Foto261.se

Landskrona Falcons blev i helgen skånska mästare för herrjuniorer.
 
I helgen spelades det Skånemästerskapen för ungdomar runt om i Skåne. Falcons representerades av sina herrjuniorer klassen HJ18, där gruppspelet avgjordes i Landskrona idrottshall och slutspelet i Genarps idrottshall. 
 
I gruppspelet kom Falcons tvåa efter storfavoriten Åstorp/Kvidinge, som man förlorade mot med 2-4 i den inledande matchen i gruppspelet under lördagsmorgonen. I den andra gruppspelsmatchen så vann Falcons övertygande med 5-0 mot IBK Lund 2 efter fyra mål av Emil Wande. I den tredje gruppspelsmatchen och avgörande matchen om andra platsen. Falcons var tvungna att vinna matchen för att nå en plats i söndagens slutspel.  
Falcons satte full fart från första tekning och tog ledningen redan efter 42 sekunder och ledde med klara 4-0 i paus. Bjärred putsade sedan till siffrorna till 5-2 och Falcons var i semifinal med Åstorp/Kvidinge, och IBK Lund Elit och FBC Engelholm från den andra gruppen.
 
På söndagen mötte Falcons gruppsegraren IBK Lund Elit i semifinal och gick vinnande ur den striden  med en säker vinst med 4-0. 
 
I finalen väntade Åstorp/Kvidinge, som vunnit mot FBC Engelholm efter vissa svårigheter, i den andra semifinalen. 
 
I finalen tog Åstorp/Kvidinge ledningen med både 1-0 och 2-0 tidigt in i första perioden. Matchklockan hade ej ens passerat 3 minuter och storfavoriterna såg ut till att gå en säker seger tillmötes.  Men Falcons kämpade in sig i matchen och i paus stod det 2-2 efter mål av Kevin Assarsson och Jakob Bjarke. 
Tidigt in i andra perioden så tog Falcons ledningen för första gången i matchen genom skyttekungen Kevin Assarsson när han dundrade in 3-2 i nättaket från hans favoritposition, till vänster i anfallszon. Men Åstorp/Kvidinge gav ej upp, utan kvitterade till 3-3 som också blev resultatet innan man gick över till förlängning.  
4:48 in i förlängningsperioden avgjorde Falcons måltjuv Gabriel Ohlsson, som knappt spelat något på grund av en skada han ådrog sig redan i första matchen mot Åstorp/Kvidinge, och ett vilt jubel bröt ut bland spelarna och de tillresta supportrarna från Landskrona på läktaren. 

Annons
 

Skånska Mästare för herrjuniorer 2018: 
7 Johan Immerstrand 
10 Gabriel Ohlsson 
12 Kevin Assarsson 
13 Oskar Jönsson 
15 Niklas Josefsohn 
17 Simon Brne 
19 Martin Apelgren 
20 Tobias Ohlsson-Bååth (kapten) 
27 Joel Samuelsson 
30 Anton Persson (mv) 
35 Emil Wande 
44 Jakob Bjarke 
69 Robin Öberg 
78 Melvin Bengtsson (mv) 
97 Robin pålsson 
 
Ledare 
Tomi Laamanen 
Petri Manu 
Pontus Nielsen

Matchfakta – gruppspel och slutspel 
Match 1: Landskrona Falcons – Åstorp/Kvidinge IBS 2-4 (0-2,2-2) 
Målskyttar Falcons: Kevin Assarsson, Johan Immerstrand 
 
Match 2: IBK Lund 2 – Landskrona Falcons 0-5 (0-4,0-1) 
Målskyttar Falcons: Emil Wande 4, Jakob Bjarke
 
Match 3: Landskrona Falcons – Bjärreds IBK 5-2 (4-0,1-2) 
Målskyttar Falcons: Kevin Assarsson, Jakob Bjarke, Oskar Jönsson, Robin Öberg, Gabriel Ohlsson
 
Semifinal: IBK Lund Lund Elit 1 – Landskrona Falcons 0-4 (0-1,0-3) 
Målskyttar Falcons: Tobias Ohlsson-Bååth, Jakob Bjarke, Niklas Josefsohn, Joel Samuelsson  
 
Final: Åstorp/Kvidinge IBS – Landskrona Falcons  3-4 e.förl. (2-2,1-1,0-1) 
Målskyttar Falcons: Kevin Assarsson 2, Jakob Bjarke, Gabriel Ohlsson 

Se det avgörande målet och Falconskillarnas segerfirande

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser