Auktionsrop går som tåget

Joakim Karlsson tror att tågen kommer att gå som på räls när det arrangeras onlineauktion på Skånes Auktionsverk på tisdag.
Joakim Karlsson tror att tågen kommer att gå som på räls när det arrangeras onlineauktion på Skånes Auktionsverk på tisdag.

Nästa veckas onlineauktion på Skånes Auktionsverk har flera höjdpunkter inom flera områden. Störst fokus ligger dock på en gigantisk samling av modelljärnvägar och tillbehör till dessa. Ett rop som riktar sig till såväl samlare av modelljärnvägar som fans till Harry Potter är ett tågset med Hogwarts Express från berättelserna om trollkarlen.

– Det rör sig om 40 till 50 rop med diverse modelljärnvägar med tillhörande lok och vagnar och nästan samtliga är av märket Märklin, säger Joakim Karlsson på auktionsverket.

Det är dock långt mycket mer än tåg som kommer att ropas ut på tisdag. Landskronaanknytning finns exempelvis bland konsten där bland annat en oljemålning av Gustav Rudberg går under klubban.
– Motivet är från backafallen på Ven, en härlig tavla, säger Joakim Karlsson.
– Vi har även en stilleben med frukter och kniv i akvarell, signerad GAN, det vill säga Gösta Adrian-Nilsson. Original av honom har vi minsann inte vid varje auktion, säger Joakim Karlsson och skrattar.

Hans personliga favorit denna vecka är dock en tavla på en katt.
– Jag gillar Michael Qvarsebo skarpt. Och framför allt hans oljemålningar på katter tycker jag är mycket speciella.

Förutom ovan nämnda objekt finns det även smycken, silverföremål, handknutna mattor, moderna möbler, trädgårdsmöblemang och mycket mer som kommer att ropas ut.

Visning äger rum på måndag klockan 13 till 19 och onlineauktionen startar på tisdag klockan 18.

Till arkivet