Annons

Landskronatalang tvåa på SM-veckan

Noel Berg tog JSM-silver vid SM-veckan i Skellefteå.

Vi noterar att det på den just nu pågående SM-veckan i Skellefteå höll sig en Landskronabo framme och knep en silvermedalj.

Annons
 

Noel Berg tog sin första JSM-medalj när det olympiska viktklasserna i taekwondo avgjordes i Skellefteå under SM-veckan. Landskrona Taekwondo Akademis 14 årige talang föll i finalen mot den äldre Omar Ayoub från Göteborg.
Ett par tekniska misstag fällde avgörande. Noel som normalt tävlar i -68kg fick gå upp till en högre viktklass -73kg för att få motstånd, berättar Johan Berg.

Noel Berg gör sitt första år som junior (15-17år), fyller 15 i april och har nu redan en SM-medalj i sin nya vikt och åldersklass.
– Förra året så tävlade Noel som kadett (11-14år) och vann både Nordiska mästerskapet och var rankad nummer ett i Sverige i sin viktklass.
– 2018 ser vi som ett inkörnings år för att etablera sig i den äldre ålderskategorin och vi har faktiskt inte räknat med några medaljer alls i år. Nu är han tvåa i en olympisk viktklass dessutom. Superkul och ett bra tecken på att vi är på rätt väg, avslutar Johan Berg.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser