Annons

Årets förening – obesegrade genom hela serien

Kronan VBK är klara för landets näst högsta serie!
Foto: Robert Karlsson.

Det var bäddat för volleybollfest igår kväll i Borstahusen när seriens två överlägset bästa lag gjorde upp i en direkt avgörande match om seriesegern och därmed också om platsen i division 1 -näst högsta serien i landet till nästa säsong.

Annons
 

Förutsättningarna var glasklara: vid vinst (oavsett setresultat) eller förlust 2-3 skulle Kronan vinna serien, annars Svedala. Kronan låg två poäng före Svedala i tabellen inför matchen och det spelas om tre poäng, där vinst 3-0 och 3-1 ger 3 poäng och 3-2 ger 2 poäng tillvinnande lag och 1 till förlorande lag. Landskronaborna letade sig ut till den nybyggda hallen i Borstahusen  och även en hel del följare från Svedala anslöt för att höja stämningen. Inför 152 personer, nytt publikrekord för Kronan och i höjd med snittet i Elitserien, så tog Kronan tag i taktpinnen direkt och i det närmaste körde över motståndarna i första set. 25-8 och hemmalaget spelade propagandavolleyboll på hög nivå.

Andra set startade bra och Kronan ryckte till 6-2, men sen vaknade Svedala till liv och fick hål på servemottagningen i Kronan och gick ikapp och förbi till 6-10. Hemmalaget började missa en hel del egna servar och servemottagningen som dittills varit felfri rasade samman och Svedala fick många enkla poäng. Det gick kanske lite väl enkelt i första set och hemmatjejerna började slappna av. Svedala höll en ledning med fyra – fem poäng hela setet fram till 23, när Kronans rutin skulle visa sig väldigt viktig. En boll i taget segade sig Kronan närmre och när det väl gällde så missade man ingenting samtidigt som man vågade satsa fullt i varje situation. Med bra servar, stabilt försvarsspel och spets i anfallet tog sig Kronan ikapp och förbi, och på andra setbollen vanns setet med 26-24.
Vilt segerjubel och en hel del glädjetårar utbröt, då seriesegern var säkrad.

Men helt nöjda var inte Kronan och nu ställdes siktet in på att gå obesegrade genom serien.
– Vi hade en stabil ledning i hela tredje set och många spelare fick komma in och visa sina kvaliteter. Setet vanns med 25-21 och alla mål var uppfyllda – med råge, säger en mycket stolt coach i Marie Saxne,

Priset till bästa spelare i Kronan gick till 18-åriga Ebba Johannesson, som gjorde en riktigt bra insats och tog många viktiga blockpoäng och jobbar och sliter för laget i varje situation.
– Ebba är en tjej som inte gör så mycket väsen av sig på plan, men som alltid gör ett hästjobb och sällan gör misstag. Det var mycket välförtjänt att hon fick priset efter en fantastisk säsong, berömmer Marie Saxne.

– Planens poängdrottning var precis som större delar av säsongen lagets rutinerade vänsterkant Maria Waldh, som sätter griller i huvudet på motståndarna med sina varierade och vassa anfall och som alltid har en växel till att lägga in när det behövs i de tuffare matcherna. Även vår unga passare Moa Mellblom bör nämnas. Hon har under säsongen utvecklats till en riktig gigant i sin roll som spelfördelare. Men en dag som denna är det viktigt att lyfta fram hela laget. Vi har haft en bred trupp med hela 17 spelare och samtliga har bidragit lika mycket till denna framgång oavsett hur mycket speltid de fått. Träningsnärvaron är hög och alla vill bli bättre, vilket ger en härlig intensitet varje gång vi spelar och tränar. Det känns mycket spännande att följa med detta laget upp i division 1, där matcher på denna nivå kommer att spelas varje helg. Vi kommer att utvecklas enormt av detta.

Nu väntar en välförtjänt vila, sen blir det segerfest och uppbyggnadsträning.
– Och så ska ju nio tjejer, varav hela åtta  från damlaget,  åka och spela U18 SM i Jönköping i mitten av maj. Mer laddade än någonsin, avslutar Maria Saxne.

Årets förening!
Torsdagen den 5 juli, mitt under SM-veckan under Landskronas idrottsgala 2018 kommer föreningen att få motta ytterligare hyllningar från det lokala idrottslivet, då Kronan VBK hyllas som Årets förening 2017.

Seriesegrarna tackar publiken. Foto: Robert Karlsson.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser