Annons

Himlens mörkrum på turné

Nils Petter Löfstedt filmandes till sin dokumentär på Landskrona Museum i samband med byggandet av utställningen Dublins barn med fotografier av Jean Hermanson. En kort sekvens från detta finns med i slutet av ”Himlens mörkrum”.

Dokumentärfilmen ”Himlens mörkrum” om fotografen Jean Hermanson och hans arbete med att dokumentera svenskt arbetsliv under 1960- och 70-talet har blivit en succé. Bland annat nominerades filmen till en Guldbagge i kategorin ”Årets dokumentär”.  Nu ska filmen ut på turné med stöttning från Landskrona Foto.

Annons
 

Himlens mörkrum, som är filmad under flera år av Jean Hermansons tidigare assistent Nils Petter Löfstedt har rönt stor uppskattning hos publik och kritiker och nominerades till en Guldbagge för bästa svenska dokumentärfilm.

Från och med den 24 mars, och vidare under 2018 och 2019, kommer “Himlens mörkrum” att turnera tillsammans med en mindre utställning av Hermansons porträtt av de arbetare han mötte under sina resor i det tunga svenska industrilandskapet, bland annat på Öresundsvarvet i Landskrona.  I utställningen ingår också några uppföljande porträtt Nils Petter Löfstedt har tagit cirka femtio år efter Hermansons arbete.

Utställningen är ett samarbete mellan Landskrona Foto och Folkets Hus och Parker. Turnéstart sker i värmländska Björneborg, Björneborgs järnverk (numera Scana Steel) var en av de arbetsplatser Hermanson dokumenterade.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser