Annons

Hon bossar över Landskrona Foto

Jenny Nordquist tar över som chef för Landskrona Foto.

Vi noterar att fotograf Jenny Nordquist från och med februari är anställd på heltid som chef och konstnärligt ansvarig för hela Landskrona Fotos verksamhet. Sedan 2016 har hon varit konstnärlig ledare för Landskrona Foto Festival.

Annons
 

Jenny Nordquist  är uppväxt i Landskrona och redan under gymnasietiden gick hon med i den lokala fotoklubben och började fotografera sin hemstad. Hon utbildade sig på London College of Communication och på Goldsmiths, University of London och var verksam i den brittiska huvudstaden under ett decennium då hon kombinerade kommersiella uppdrag med sitt konstnärskap, skriver Landskrona Foto i ett nyhetsbrev.

2009 flyttade Jenny Nordquist till Köpenhamn och blev kursansvarig för fotografiutbildningen på Östra Grevie Folkhögskola, där hon också varit utbildningsledare för konst- och designavdelningen.

Mellan 2011–2016 grundade och drev hon ett uppmärksammat projektrum (Kontor Projects) för fotografi i Köpenhamn. Med detta steg i Jenny  Nordquists karriär får Landskrona Foto en viktig operativ och konstnärlig förstärkning. Både inom arbetet med visningar av samtida fotografi, där festivalen är det stora årliga evenemanget, och med det pågående utvecklingsarbetet för att skapa ett centrum för svensk fotohistoria.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser