Annons

Grodans barnloppis ett vårtecken i Glumslöv

Snart är det dags för en ny upplaga av Grodans barnloppis i Glumslöv.

Snart är det dags för en ny upplaga av Grodans barnloppis i Glumslöv. Foto: Privat

Som ett säkert vårtecken återkommer Grodans barnloppis till Glumslövs idrottshall.

Annons
 

En nyhet för vårens barnloppis är att alla som kommer shoppar runt lunchtid, 12-13 har chansen att vinna ett presentkort på 100 kronor att använda under resterande öppettid på barnloppisen. Arrangörerna lottar ut fem presentkort bland de som kommer och handlar under den aktuella tidpunkten.

– Detta gör vi för att vi vet att det finns så otroligt mycket fina kläder, leksaker och andra barnartiklar kvar efter att första rushen av människor har handlat. Borden är fortfarande fulla med kläder på eftermiddagen och vi vill ju att sakerna ska komma till nytta, säger Eva Axbarr en av eldsjälarna bakom Grodans barnloppis.

Grodans barnloppis har funnits i många år och är en välbesökt och uppskattad loppis. Besökare kan handla kläder, fritidsartiklar och leksaker från ungefär 140 säljare. I hallen finns det sex kassor vid utgången och det går att betala kontant eller med swish.
– Loppisen är säsongsbetonad så du hittar mycket för våren och sommarens bus och lek.

På Grodans barnloppis återanvänds kläder och leksaker och kommer till nytta flera gånger om. Alla de kläder, fritidsartiklar och leksaker som blir över går till Erikshjälpen som hjälper behövande barn.
– Överskottet, i pengar, från höstens barnloppis (2017) skänktes 25 000:- till Plan Sverige för att stoppa svälten bland barn i östra Afrika och 10 000:- skänktes till nätverket Prosit som hjälper utsatta barnfamiljer i Helsingborg med omnejd.

Att ordna en barnloppis med flera hundra besökare och 140 säljare kräver mycket arbete och engagemang. Barnloppisen arrangeras av fem tjejer som den 24 mars får hjälp av ytterligare 25 personer som även de jobbar ideellt.

Grodans barnloppis  är lördagen den 24 mars klockan 09.30-13.30 i Glumslövs idrottshall.
Entré: Gratis
Parkering: Fri parkering i området, parkeringsvakter finns.

 

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser