Annons

Elitfotboll, ekonomi och ungdomar är randigt prio

Anders Lindfors i BoIS samt den nyvalde ordföranden Urban Jansson träffade ett antal av klubbens nätverkspartners och berättade om klubbens prioriteringar.

Då BoIS höll sitt årsmöte i måndags informerade den före detta styrelseledamoten Robert Carlén att 24 av klubbens sponsorer hotade med att hoppa av. Fram till dagens datum har elva valt att inte längre sponsra BoIS. Klubbens nya ordförande Urban Jansson hoppas och tror att detta är något som är övergående. Det förklarade han i samband med ett nätverksmöte på torsdagen. En annan nyhet som presenterades var att klubben ska starta upp med flickfotboll.

Annons
 

Sällan eller aldrig har en BoIS-styrelse haft så många ögon på sig som nu. En stor del av dessa ögon tittar på hur föreningen ska försöka brottas med ett stort underskott samtidigt som sponsorer nu hoppar av.
– Jag säger inte att de har hoppat av. Jag ser det som att de väntar med att fortsätta som sponsorer. Jag tror att det kommer att lägga sig när alla ser hur vi kommer att arbeta. Jag har redan nu träffat ett flertal sponsorer och även talat med kommunledningen och alla är överens om att BoIS är ett starkt varumärke som många vill förknippas med, säger Urban Jansson.

År 2020 kommer ett nytt TV-avtal att presenteras som enligt uppgift ska ge betydligt mer pengar till de klubbar som spelar elitfotboll. Men för att nå dit måste BoIS arbeta in de 2,5 miljoner kronor i negativt kapital som finns idag för att stå skuldfria efter 2019.
– Den budget som nu ligger spikades den 18 januari. Vår nya kassör, Lennart Neander, ska nu titta på den och se om den behöver revideras. Det är möjligt att det blir så. Men jag tvekar inte. Vårt mål är att klara av detta, betonar ordföranden.

Anders Lindfors är spindeln i nätet beträffande sponsorer och de aktiviteter som genomförs, exempelvis som torsdagens nätverksträff.
– Det är viktigt att vi är öppna mot våra sponsorer. Utan dom så fungerar det inte. Därför är jag noga med att vara i kontakt med alla och se till att de känner sig välkomna i klubben, säger han.

En annan viktig part för BoIS är medlemmarna och den publik som troget går på matcherna.
– Vi ska försöka ta tillvara på trenden som nu råder. Vi ska vara mer öppna med information så att det inte florerar en massa rykten. Dessutom ska vi ha en mer kontinuerlig dialog med våra medlemmar. De är oerhört viktiga. Det har ju visat sig med all önskvärd tydlighet. Att behålla vår värdegrund är a och o, säger Urban Jansson.

Han betonar också att det inte kommer att accepteras några bengaler eller bangers på läktarna.
– Eftersom vi inte tillhörde elitfotbollen förra säsongen så fick vi inga böter. Men i år är det skillnad. Det kommer att bli oerhört kostsamt för oss om det bränns bengaler och de pengarna har vi inte, säger ordföranden.
– Det ska ju vara en familjefest att gå på fotboll.

De senaste åren har det även vädrats missnöje från engelska läktaren mot styrelsen, såväl genom rop som banderoller. Detta är något som Urban Jansson vill ska vara historia.
– Det kommer aldrig att rullas ut några banderoller med texten ”Heja Styrelsen” och det är inte heller något mål. I min värld så är en bra styrelse mer eller mindre osynlig och jobbar i det tysta. Fokuset hos de som går på fotboll i Landskrona är just fotbollen och inget annat. Sedan är styrelsen en del som ska göra det möjligt att presentera bra fotboll på IP.

En nyhet som presenterades på nätverksträffen är att klubben tänker satsa på flickfotboll.
– BoIS är till för alla och vi vill öka intresset för klubben, att fler ska engagera sig. Jag vill dock betona att vi inte ska konkurrera med de som driver damfotboll idag. Vi vill bara att tjejerna här i området ska komma och börja spela fotboll och engagera sig i föreningslivet.

En stor satsning framöver är ungdomsfotbollen.
– Det är ett stort problem idag. Vi säljer inga fotbollsspelare längre, så som vi gjorde förr. Och det vill vi ändra på. Vi vill att våra ungdomar ska stanna kvar i BoIS och känna stolthet i klubben. När de sedan är mogna så är BoIS ett ypperligt fönster att visa upp sig i. Och då kan vi även tjäna en peng. Sedan är det ju inte säkert att vi kan få fram fixstjärnor som exempelvis Jonas Olsson. Men ändå, säger Urban Jansson.
– Högsta prioritet i år är att stanna kvar i Superettan och prio två är ekonomin. Därefter kommer ungdomsfotbollen, avslutar ordföranden.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser