Annons

Tomas Bannerhed på biblioteket

Författaren Tomas Bannerhed besöker Landskrona bibliotek torsdagen den 1 mars klockan 18.00 för att prata om relationen mellan pappa och barn i sin roman Korparna och i Selma Lagerlöfs Kejsarn av Portugallien.
Foto: Sofia R Runarsdotter.

Författaren Tomas Bannerhed besöker Landskrona bibliotek torsdagen den 1 mars klockan 18.00 för att prata om relationen mellan pappa – barn i sin roman Korparna och i Selma Lagerlöfs Kejsarn av Portugallien. I båda böckerna brottas barnen med att ha en far med tilltagande psykiska problem.

Annons
 

Tomas Bannerhed slog igenom stort med romanen Korparna som åter är aktuell i samband med att boken filmatiserats med Reine Brynolfsson i huvudrollen som den hårt kämpande fadern som allt mer drivs in i psykisk sjukdom medan resten av familjen försöker förhålla sig till situationen.

Under 2015-2017 medverkade Tomas Bannerhed i Sveriges Radios program Bannerheds bevingade vänner där han tog med lyssnaren ut i skog och mark för att möta fåglar på sitt sätt, dela med sig av sin nyfikenhet och ämneskunskap, samt bjuda på livfulla och oväntade anekdoter om våra olika fågelarter. Till grund för radioprogrammet låg boken I starens tid som han gav ut tillsammans med fågelfotografen Brutus Östling. Tomas  Bannerhed är nu på gång med en ny roman som han kommer att berätta mer om på Landskrona bibliotek, torsdagen den 1 mars.

Tomas Bannerheds besök ingår i ett samarbete mellan biblioteket och föreningen Landskrona Musik & Teater. Den 6 mars diskuteras romanen Kejsarn av Portugallien i en bokcirkel. Den intresserade kan hämta en gratis pocket på biblioteket där även bokcirkeln sker. Den 17 mars visas sedan Riksteaterns uppsättning av Kejsarn av Portugallien på Landskrona teater.

Kejsarn av Portugallien diskuteras på biblioteket och visas sedan den 17 mars i Riksteaterns uppsättning på Landskrona teater.

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser