Medlemmar föreslår helt ny BoIS-styrelse

BoIS årsmöte som hålls den 1 mars kommer med all säkerhet att gå till historien som ett av de stormigaste. Idag presenterade medlemmarna Fredrik Lind, Björn Lundgren och Anders Svensson ett helt nytt förslag på en ny styrelse till föreningen. Inte ett enda av namnen finns med bland de som valberedningen föreslår.

– Nej, vi har talat med valberedningen ett flertal gånger och vi har kommit fram till helt annorlunda lösningar över hur styrelsen ska se ut och därmed hur klubben ska drivas, säger Fredrik Lind.

Som vi skrivit tidigare så är Urban Jansson den som Fredrik Lind och ett flertal andra vill se som ordförande. Övriga namn som kommer att lyftas fram när det är dags för val på årsmötet är Per Skånberg, Lennart Neander, Daniel Stålhammar, Jonas Torines och Torgny Andersen.
– Vi bedömer det som att dessa kan driva föreningen så som den ska. Det ska inte finnas några jäv, ingen ska sitta på dubbla stolar och det ska inte finnas något ekonomiskt beroende, säger Fredrik Lind.

Det ligger mycket bakom det förslag som Fredrik Lind och de som håller med honom nu presenterar.
– Vi har haft många möten och ännu flera samtal. Men under en månads tid har vi tänkt i banorna att löpa linan ut och inte bara ta upp problemen på årsmötet. Nu kör vi på och försöker förändra klubben i grunden.

Den första punkten under avdelningen val är att välja en ny ordförande. Frågan är vad som händer med alla nya förslag om mötet beslutar att det är valberedningens förslag till ordförande, Robert Carlén, som väljs. Kommer ni trots detta att försöka få in era ledamöter i styrelsen då?
– De som vi presenterar har sagt att de gärna sitter i en styrelse med Urban Jansson som ordförande, svarar Fredrik Lind efter en stunds tänkande.

Mycket av diskussionerna den senaste tiden har handlat om vice ordföranden Peter Condrup.
– Jag vill inte prata om personer men gärna om vad personerna gjort. Det är detta som ligger som grund till varför klubben ser ut som den gör idag. Och det är detta vi vill förhindra i framtiden. Därför väljer vi nu att blicka framåt. Nu är det upp till medlemmarna att avgöra framtiden för BoIS, avslutar Fredrik Lind.

Läs Fredrik Linds, Björn Lundgrens och Anders Svenssons insändare på Planket.

Till arkivet