Annons

Dammhagskolan väcker intresse

För tredje året i rad deltog Dammhagskolan i januari i en elevhälsokonferens i Stockholm. Efter det har förfrågningar om studiebesök och föreläsningar strömmat in till skolan. Bland annat var nyligen Holstagårdskolan från Helsingborg på studiebesök, men även långväga besökare från Burträsk i Västerbotten. 

Annons
 

Dammhagskolans arbetsmetoder väcker intresse i andra kommuner som nu vill komma på studiebesök eller få en föreläsning.
– Många uppskattar att vi är verklighetsnära och konkreta när vi beskriver vårt arbete, säger Lena Andersson, rektor på Dammhagskolan.

Under våren väntar ytterligare studiebesök från skolor i Åstorp, Teckomatorp, Lund och Karlshamn, samt föreläsning för rektorer och specialpedagoger i Klippan.

Under en konferens i april, som anordnas av Skånes kompetenscentrum för elever med dyslexi och dyskalkyli ska elevhälsoteamet föreläsa om hur skolan kan anpassa undervisningen och säkerställa att alla elever får det stöd de behöver.
– Att lyckas i skolan är helt avgörande för våra elevers framtid och alla på skolan måste arbeta med stort kunskapsfokus. Jag brukar säga att jag har världens bästa lärare på Dammhagskolan. Det är i klassrummet det viktigaste arbetet sker, och det är verkligen roligt om vi kan inspirera andra med vårt arbete, avslutar Lena Andersson.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser