Annons

Styrelseledamot i BoIS köpte 250 medlemskap

BoIS vice ordförande Peter Condrup på väg ut på plan för att gratulera spelare och tränare till en seger.

På måndagen avslöjade Fotbollskanalen att BoIS-sponsorn och styrelseledamoten Peter Condrup köpt 250 medlemskap till sina anställda. Fotbollskanalen hävdar att han har köpt medlemskapen ” för att säkra omval på årsmötet 1 mars”, något som Peter Condrup dementerar.

Annons
 

– Det stämmer att jag köpt medlemskapen men att jag gjort det för att säkra min post i styrelsen är inte sant, säger Peter Condrup till Landskrona Direkt.
– Det var faktiskt ett förslag från BoIS, säger han och förklarar.
– De var skyldig mig 200 000 kronor i slutet av 2017 och klubben ville på något vis skriva av skulden. Då föddes idén att jag skulle köpa 250 medlemskap för 2017 och lika många för 2018. Och så blev fallet.

Peter Condrup har köpt medlemskapen till sina anställda och han tror inte att de har så värst mycket emot att de plötsligt är medlemmar i BoIS.
– Då får de väl klippa sina medlemskort, säger han.
– Men med tanke på den turbulens som nu uppstått så tror jag att jag låter bli att dela ut medlemskorten.

Då BoIS årsmöte hålls den 1 mars så står Peter Condrup alltså på omval.
– Jag sade redan för två år sedan att jag ville hoppa av styrelsen men jag blev övertalad av Gabriel Munck att fortsätta. Och jag sa samma sak inför detta årsmötet. Men jag har fått förklarat för mig att det rör sig om 30-40 personer som vill se att jag ska lämna klubben men att alla andra vill ha mig kvar. Hur det blir får årsmötet avgöra. Vill inte föreningen att jag ska sitta kvar så lämnar jag såklart.

Att det ska komma många anställda i Peter Condrups företag till årsmötet ställer han sig mycket tveksam till.
– Det kommer säkert inte fler av mina mannar än vid tidigare möten. Det blir väl 5-6 stycken. Så någon kupp från min sida är det inte tal om.

Det hävdas från supporterhåll att Peter Condrups agerande är en del i att hans son, Edwin Condrup, ska få mer speltid. Detta är också något som han förnekar.
– Jag gick in i BoIS två år innan Edwin föddes. Och under den tiden och några år framåt var jag med och räddade klubben från konkurs. Det var alltså innan Edvin började spela fotboll. Men det finns de som har hål i huvudet och vill mig illa. Och då dyker sådana påståenden upp.

På frågan om hur styrelsearbetet har fungerat 2017 svarar han efter en stunds eftertanke.
– Det har fungerat skapligt. Det har funnits frågor som vi inte varit överens om där vi röstat fram beslutet. Men så är det nog i alla föreningar.

Enligt Peter Condrup så går han genom sina företag och sin privata plånbok in med stora summor i klubben varje år.
– Det beror på hur man räknar men det rör sig om 1,5 till 3 miljoner kronor per år, säger han.

Vad som händer om han skulle bli bortröstad den 1 mars återstår att se.
– BoIS är klubben i mitt hjärta. Och skulle jag känna att den nya styrelsen vill klubbens bästa och visar hjärta, så kommer jag att fortsätta att sponsra.

Till artikeln på Fotbollskanalen

En kommentar till "Styrelseledamot i BoIS köpte 250 medlemskap"

  1. Pingback: Landskrona Direkt | Efterdyningar till medlemskapsaffären

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser