Pizza med hjärtat

Med stor värme och gemenskap möts besökarna på Malvan.
Med stor värme och gemenskap möts besökarna på Malvan.

Torsdagsgästerna på Malvan sken ikapp med vårsolen. Feride och Artan Bajraktari var tillbaka och bjöd samtliga besökare på pizza. 54 pizzor hade ägaren av Pizzeria Restaurant Mamma Teresa bakat dagen till ära och det var sannerligen fullknökat i den ombonade matsalen i den numera inbodda Grindstugan. Pizzorna delades på mitten, hemmagjord sallad och sås serverades därtill med det bredaste av leenden.

– I fjol på Alla hjärtans dag gjorde vi detta för första gången och det berörde oss starkt. Vi vill att alla som kommer till Malvan ska känna att det är en speciell dag och att vi gör något bara för dem, säger Artan Bajraktari och utlovar att det ska bli en tradition.

– Absolut. Detta ska vi göra till en årlig träff för stadens hemlösa och behövande, säger han och serverar pizzor med kärlek och stort hjärta.

Janne Jeppsson köar för påfyllning.
– De var suveräna pizzor, intygar han.

Birgitta Lantz är ordförande i Malvan och hon gläds åt det stöd som den ideella föreningen möter bland allehanda Landskronabor och företagare.
– Här hänger en tavla vi fått av Ullastina Larsson. Visst är den urtjusig, säger hon.

I fönsterkarmen står bland annat en skulptur i glas av Erik Höglund.
– Den lämnades in till vår loppis men vi tyckte den var så fin att den kunde få stå här i vår matsal istället. Eftersom vi alla jobbar ideellt så klarar vi av att få det att gå runt, säger hon påminner om Malvans årsmöte den 26 februari då Skånepolisens ansikte utåt gästar.
– Då kommer Ewa-Gun Westford och föreläser för oss. Det ska bli mycket trevligt.

Fullt i matsalen på Malvan när Pizzeria Restaurant Mamma Teresa bjöd besökare och frivilligarbetare på pizza.

 

Till arkivet