Annons

Allsvenska serien omgång 2

Cajsa Lindkvist rycker 21 kg Alfred Lindeblad Donnerhag rycker 13 kg. Foto Marie Brodin

I förra veckan anordnade Landskrona Atletklubb två tävlingar inför den andra omgången av Allsvenska serien.

Annons
 

På onsdagen tävlade klubbens yngre starka barn och ungdomar på hemmaplan. De flesta som tävlade på onsdagen gjorde sin första tävling och det var stolta och glada lyftare som var nöjda med sin första tävling.
– Det var med stort allvar de gick upp på flaket och utförde sina lyft. Dessa tävlingar med våra yngre är helt klart de bästa och roligaste tävlingarna. Vi hade även med några av våra yngre och mer rutinerade lyftare på onsdagen, berättar tränare Marie Brodin.

Alfred Lindeblad Donnerhag 9 år var en av dem och lyfte som aldrig förr.
– Alfred försökte sig på 17 kg i stöt men fick inte alla domarna med sig i domslutet, men han var lika glad för det för nu vet han att kan, vågar och orkar vända och stöta 17 kg, säger hans tränare.

På lördagen var det dags för tävling igen.
-Vår sista tävling i våra lokaler ute på IH. Dagen till ära hade vi C4 Kristianstad som tävlade hos oss, säger Marie Brodin.

Landskrona Atletklubb ställde upp med två damlag, ett herrlag, ett juniorlag och ett ungdomslag.
– Damelitlaget ligger efter lördagens tävling på sjundeplats och vårt andra damlag som tävlar i division två ligger i dagsläget på plats fyra. Våra herrar ligger på andra plats i division 2 södra och juniorerna har lyft till sig en tredjeplats i högsta serien. Sist men inte minst ligger våra ungdomar bäst till i högsta serien på en hedrande andra plats. Nu laddar vi om till nästa tävling för nya fina resultat, avslutar Marie Brodin.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser