Taekwondolöfte tränade med boxningsvärldsmästaren

Noel Berg fick tips av självaste Armand Krajnc.
Noel Berg fick tips av självaste Armand Krajnc.

Vi noterar att 14-årige Noel Berg i helgen var på Svenska Taekwondounionens talangläger i Malmö. På plats träffade han ingen mindre än Landskronas bäste fighter genom tiderna, Armand Krajnc.

– Armand och jag är gamla tränings- och barndomsvänner så jag passade på att styra upp en träff med honom, säger Johan Berg från Landskrona Taekwondo Akademi och tillika pappa till Noel Berg.
– Armand slipade lite på de unga talangernas slagteknik och delade med sig av sin egen historia. Vi tar in olika motivationsföreläsare vid våra samlingar, berättar Johan Berg som även är taekwondounionens sportdirektör.
– Det blev en mycket uppskattad föreläsning på alla plan.

Armand Krajnc  är som bekant tidigare WBO-världsmästare i mellanvikt  men var på sin tid även framgångsrik inom andra kampsporter och har rent av utsetts till  årets nybörjarfighter inom taekwondon.
Armand Krajnc har även svart bälte i karate och har varit nordisk mästare och fyra i EM i fullcontact-kickboxning. Många minns också hans vinst i SVT:s Mästarnas Mästare. Han började med boxning som 13-åring i Landskrona BK.

Till arkivet