Annons

Ökat sabb mot idrottsanläggningar

Sabotage och inbrott har ställt till det för idrottsklubbarna i Karlslundsområdet under det gångna året. Här är det tjuvar som ställt till stor oreda i FK Besas klubbstuga.
Foto: FK Besa

I kväll sammanträder fritidsnämnden och på dagordningen finns bland annat nämndsberättelsen för 2017. I denna kan vi utläsa att sabbet mot idrottsanläggningarna i Karlslundsområdet ökat under fjolåret men att fritidsförvaltningen har goda förhoppningar att komma tillrätta med problemen.

Att ständigt arbeta för att minska sabbet vid stadens idrottsanläggningar ligger i sin egen natur. Ifjol ökade detta tråkigt nog i Karlslundsområdet står det att läsa i nämndsberättelsen. Från 5 incidenter 2016 till hela 19 incidenter ifjol. Kostnaden för skadegörelsen har under 2017 uppgått till 150 000 kronor.
–  Idrottsanläggningar har blivit utsätta för skadegörelse vid flera tillfällen inte minst i första halvan av 2017, står det i rapporten.
– FOK  har utvecklat samarbete med övriga förvaltningar och speciellt med fältgruppen och säkerhetsavdelningen som har gett positiva resultat. Utöver detta har hela Landskrona stad utvecklat samarbete med polisen, räddningstjänsten och väktarbolaget.  Bemanningen har kunnat förstärka på kvällar och helger med hjälp av Enkla jobbs projekt. Ökad bemanning och vuxen närvaro har gjort att antal incidenter har börjat minska i andra halva av 2017, står det vidare att läsa i rapporten.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser