Annons

Sven ska visa besökare sina smultronställen

Vem vet, kanske blir det en tur inom Mellbloms Snickeris fikarum när Sven Olefeldt ska visa sina guldkorn i Landskrona.

New York, Mexiko City och nu Landskrona. I de här städerna har besökare möjlighet att få ett genuint välkomnande av en person som bor i staden, en så kallad greeter. I Landskrona är Sven Olefeldt först ut att med att visa sina favoritplatser.

Annons
 

En greeter är en landskronabo som gärna och utan kostnad visar sina smultronställen för stadens besökare. Sven Olefeldt var den som uppmuntrade Landskrona stad att gå med i det internationella nätverket Global Greeter Network.
− Landskrona är en speciell stad och det tänker kanske inte vi på som bor här redan. Jag ser verkligen fram emot att träffa turister från hela världen, säger Sven Olefeldt säkert bekant för många landskronabor efter sina år som VD för Mellbloms snickeri.

Att träffa en greeter är helt kostnadsfritt och ger besökaren möjlighet att se platser i Landskrona som man kanske inte skulle upptäcka annars. En greeter kan möta upp både individer och grupper bestående av upp till sex personer. Syftet är att skapa personliga möten som kan vara värdefulla både för besökaren och för värden. Till exempel kan man visa olika sevärdheter, men det kan också handla om att ta en lunch eller fika där Landskronabon bjuder på sina bästa tips om staden.

− Vi tror att många besökare skulle tycka om att få se staden ur en Landskronabos perspektiv. Vi hoppas att ännu fler anmäler sig som greeter och tar chansen att få uppleva spännande möten, säger Olga Bergvall, turismkoordinator i Landskrona stad.

Landskrona är den sjunde svenska staden som ansluter sig till Global Greeter Network. De övriga städerna är Göteborg, Strängnäs, Skellefteå, Motala, Hultsfred och Helsingborg. Totalt har över 150 städer i världen anslutit sig till nätverket.

landskrona.greeters.info finns mer information om hur du kan bli en greeter och hur man bokar ett greeter-möte. Du kan även kontakta destinationsenheten i Landskrona stad för att anmäla ditt intresse.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser