Annons
Fredagen den 21:e januari
2.2°C 9.7m/s
Dagens namn: Agnes, Agneta

80-talsfesten är räddad

Bosse Nilsson har gett nytt liv åt vinylskivan Landskrona Musik 1984.

Fredag! Och vi tipsar gärna om ett nysläpp av gammal hederlig lokal vinylare på Spotify (och andra digitala tjänster) – Landskrona Musik 1984.

Annons
 

Årets första release från Melody Records är ett faktum. 34 år har gått sedan den spelades första gången.
– Vi släpper idag en digital restaurering av vinylskivan, Landskrona Musik 1984, säger Bosse Nilsson på Melody Records och berättar historien bakom släppet.

– I samband med att vi har restaurerat vinylskivor till andra skivbolag under åren så har vi använt en “testplatta”. Den som då valdes ut av en ren tillfällighet var denna skiva. Den blev under 2017 så pass tillfixad och bra, att funderingar dök upp gällande en digital release.

Mixat och klart inleddes ett detektivarbete. Bland annat kontaktades samtliga låtskrivare som skulle ge sitt tillstånd samtidigt som de uppmanades att ”stimma” sina verk.
– Skivan spelades på sin tid in och bekostades av ABF, i studion “Studio Maskinen” i Norrestad. Så även här behövdes en välsignelse, berättar Bosse Nilsson.

Frågan är om det finns någon personlig favorit bland de tio låtarna.
Alla låtar har växt under de år som jag har arbetat med restaureringen. Det var kul att igen höra vårt eget alster ”Jag Behöver Dig” i den dåvarande sättning med Sunrise som bestod av Anders Magnell, Anders Dahlgren och mig själv. Annars tycker jag det är kul med Professor Silver och låten “Rik Man Stomp”. Sången är alldeles för lågt mixad, men det var inget som jag kunde göra något åt nu, tyvärr. Helheten är ett mycket trevligt och roligt minne från en annan tid, tycker Bosse Nilsson.

Professor Silver som nämns, är nyligen och alltför tidigt bortgångne Benny Trapp.
– Jag pratade med honom förra året och han såg framemot att få höra det, men nu blev det tyvärr inte så. Skittråkigt, säger Bosse Nilsson som i och med digitaliseringen åtminstone ger oss alla en fin möjlighet att minnas musikern.

Om skivan
Landskrona Musik 1984 är en samlingsskiva med  band och artister som var verksamma inom musiklivet i Landskrona på 80-talet. Medverkande artister är Anki Nilsson, Ingmar Sund, Ingrid Nilsson, Per Larhed, Professor Silver, Britt Lundgren, Nina Sköldqvist, Susanne Sörensen, Marie Holm, Sunrise barn från Rockadens dagis. Skivan trycktes upp på vinyl och är nu restaurerad och digitalt överförd av Melody Records.

Alla intäkter kommer oavkortat gå till Barncancerfonden.

Landskrona Musik 1984 finns från och med idag på alla digitala musiktjänster. 

Lyssna på skivan på Spotify
https://open.spotify.com/album/1jDYd9UOZCS1gSn3NbmvmN

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser