Rekord för Landoras Julcup

Landoras P03-lag tog hem segern i den egna julcupen. Foto: Privat
Landoras P03-lag som laget såg ut ifjol tog hem segern i den egna julcupen. Foto: Privat
Landoras P03-lag tog hem segern i den egna julcupen. Foto: Privat
Landoras P03-lag som laget såg ut 2016 tog hem segern i den egna julcupen.
Foto: Privat

När de flesta cuper, inomhus såväl som utomhus, går mot färre lag och nerlagda klasser slår Landoras Julcup i taket. Inför årets cup 2017 har 110 lag anmält sig, vilket är mer än någonsin. Cupen som traditionsenligt spelas i mellandagarna i Landskrona idrottshall har utvecklats till en stående tradition på fotbollskartan i Skåne. I år kommer lag enda från Kristianstad till Malmö syd. 

Hur kommer det sig att BK Landora lyckas där andra klubbar går bett. Vi frågar klubbens ungdomsansvarige Carl Nielsen vad är det som gör succén?
– Tre saker!, svarar han och förklarar.
– Idrottshallen är den största källan till denna succén. Alla andra cuper man besöker har rätt ont om plats för publik att förflytta sig och befinna sig på. Men vår Idrottshall är fantastisk. Den bidrar till stämning och med sin nedsänkning är den smått unik.

För det andra menar han att servicen är på topp.
– Alla som jobbar i BK Landora vet att vår cups varumärke är att all bemanning överallt i hallen står för ett trevligt bemötande. Från det att man kliver i hallen möts man av våra cupvärdar, man möter trevlig och leende personal i kiosken och har man ytterligare frågor finns det alltid någon från tävlingsledningen på plats.

Den tredje delen menar Carl Nielsen är ett stort kontaktnät.
– Tack vare massvis med år av cupsuccéer både Landoras Julcup och Vintercupen har vi byggt upp en stor bas med lag som är ständigt återkommande i våra cuper. Vi har till och med hört talas om vissa föreningar som skrivit in i sina policys att man ska spela Landoras Julcup.

Ett litet aber men Carl Nielsen är att man inomhus idag måste spela futsal.
– Tyvärr gör regeländringarna att man ska spela futsal och att man inte får tävla förrän man är 13 år att mycket av charmen försvinner från cuperna. Det är inte längre samma nerv och inte samma publikfriande spel. Men vi satsar på att leverera ett arrangemang av toppklass och att alla ska känna sig glada och nöjda när man går därifrån, poängterar han.

Carl Nielsen är en äkta eldsjäl som ser till att såväl Landoras Julcup son Vintercup är stora succér.
Till arkivet