Adventskonsert med Maia Hirasawa

Vid årets Adventskonsert på Rådhustorget framträder bland annat Maia Hirasawa.
Vid årets Adventskonsert på Rådhustorget framträder bland annat Maia Hirasawa.

För andra året i rad inleds julfirandet i Landskrona med en Adventskonsert på Rådhustorget. På scen uppträder bland annat  Maia Hirasawa, Landskronas Luciakandidater och stadsdirektör Christian Alexandersson som håller årets jultal.

Tanken med konserten är att ge en stämningsfull och vacker inledning på julfirandet i stan. Adventskonserten är gratis och börjar klockan 17.00 med Årets Jultal som i år hålls av stadsdirektör Christian Alexandersson. Därefter ska julgranen tändas med hjälp av finalisterna i Cityidrotts musik-och danstävling Skolidol. Konferencier är Lotta Thosteman. 

– Det blir en blandning av körsång, instrumental julmusik och vacker solosång, säger Sebastian Swärd  från Whyland, som på uppdrag av Landskronasamverkan producerar konserten.  

På scen uppträder bland annat hyllade Maia Hirasawa. Hon debuterade som soloartist 2007 har sedan dess gjort succé både i Sverige och i Japan. Förra året spelade hon in en cover på ”Let it Snow” till förmån för människor på flykt. 

– Det är superkul att Maia kommer till Landskrona. Hennes röst är magisk, det här vill man inte missa, lovar Sebastian Swärd.

Även Landskronas Luciakandidater uppträder och i samband med detta ska årets Landskronas Lucia utses. Av alla nominerade har sju kandidater valts ut och därefter har allmänheten röstat fram en vinnare.

Adventskonserten är söndag 3 december – första advent, kl. 17.00 på Rådhustorget.
Ett begränsat antal sittplatser kommer att finnas.

Julstök på Museet
Landskrona museum anordnar sitt traditionsenliga julstök mellan 12–17 på söndag.
I år med inslag av alla julens under, mirakel och magi.

Till arkivet