Klimatfoto till Teckomatorp

Foto: Anna Filipova
Foto: Anna Filipova

Under vintern 2017-2018 presenterar Landskrona Foto i samarbete med Landskrona-Svalövs Renhållnings AB en utställning ”Onepointfivedegrees” som fått namn efter Parisavtalets mål och som visar hur människor påver­kar jorden och drabbas av ett varmare klimat. Utställningen visas utomhus med start den 30/11 på Stationstorget i Teckomatorp. Utställningen visas där till och med januari månad och flyttas sedan till Landskronas centrum.

Landskrona Foto efterlyste tidigare i år fotografier på det här temat i en öp­pen utlysning och fick 94 ansökningar från 28 olika länder. En jury valde ut fyra bidrag som tillsammans belyser olika delar av klimatförändringen. De fyra fotografer som medverkar i utställningen är Anna Filipova, Swastik Pal, Lizette Schaap och Sebastian Sardi.

Hur mycket har uppvärmningen potential att öka? Och vad innebär det? Föregående år har nya erfarenheter i samband med klimatkrisen gjorts, insekter dör och näringsinnehåll i odlade grödor tycks försämras – vilka an­dra överraskningar har vi att vänta? Samfällda ansträngningar behövs och det är i den andan som ”Onepointfivedegrees” har blivit till; Landskrona-Svalövs Renhållnings AB och Landskrona Foto – företag och kultur – gör gemensam sak för att påminna om vårt ansvar.

Under den period som utställningen visas på Stationstorget i Teckomatorp, visas exempel på Landskrona Fotos samlingar i Galleri Tapper-Popermajer. Bland annat verk av den genom filmen Himlens mörkrum aktuelle foto­grafen Jean Hermanson.

Till arkivet