Foto: Jenny ”Vakt” Hansson

Vilka filter Jenny Hansson använder är hemligt.
Foto: Jenny Hansson

Ikväll, fredagen den 10 november, är det vernissage för en fotoutställning med en lokal kändis på Pumphuset. Det är Jenny Hansson, mer känd som Jenny Vakt som med si I-phone tagit foto och ställer ut under rubriken Möten. Jenny Hansson kommer att finnas på plats under fredagskvällen för att mingla och berätta om sitt fotograferande..

Fotointresset har funnits länge men att hon skulle ställa ut på Pumphuset just nu var en ren tillfällighet.
– Allt började med att det var min före detta man Janne som fick uppdraget att ställa ut sina tavlor. Han är fantastiskt kreativ och gör superhäftiga bilder. Dock gjorde omständigheterna att han inte fick tiden att räcka till just nu och jag valde då att ”ta över” utställningen, säger Jenny Hansson och skrattar.
–  Jag hade gått runt under en period och funderat på ett tema och var hyfsat klar i min hjärna när Janne avbokade och därför hoppade jag på direkt. Helt crazy. Jag är så totalt utanför min komfortzon, men det är så himla coolt att det knappt är sant.

Maken är Jennys stora inspiratör i tänket om ”enkelhet” med att ta bilder med i-phone och sedan använda olika filter.
– Dock är mina filter hemliga för allmänheten. Det kanske kommer som en chock att, jag, Jenny vakt kan vara hemlig om något, men så är det, säger hon och förklarar varför hon valt att kalla utställningen för Möten.
– Begreppet Möten för mig är oftast positiv, men det finns även negativa och destruktiva möten; möten mellan människor, figurer, situationer och känslor. I utställningen beskriver jag ibland möten med barnslighet, samtidigt som jag försöker beskriva ett allvar i vissa möten. Möten som beskrivs i denna utställning är allt från det jag i min tjänst som ordningsvakt kan möta, men också möten som ofta sker hemma i mitt och Konrads hus mellan mina och Konrads grejer, eller möten som satt sina spår i mitt tidigare liv.

Bilderna (utan ram) som ställs ut på Pumphuset finns i två olika mått; 18×13 och 20×30.
– Alla bilder kan tolkas var och en för sig men kan även tolkas i olika serier. Det är alltid upp till dig som betraktare att ha en egen tolkning på bilderna, men jag har presenterat min tolkning på baksidan av tavlorna. Jag vet exakt vad jag står för, men alla får tycka sitt.

Att Jenny Hansson ställer ut foto är kanske inte så konstigt som många tror.
– Vad folk kanske inte riktigt vet är att jag är utbildad bildlärare från åk 1-9 och har alltid gillat bild som ämne. Dock har jag tidigare varit mest intresserad av att måla och då gärna med akryl. Men nu är jag alltså på Pumphuset med bilder och det känns stort, avslutar Jenny ”Vakt” Hansson.

Utställningen pågår till och med julafton, den 24 december..

Foto: Jenny Hansson
Till arkivet