Annons

BoIS klara för Superettan

BoIS tränare Agim Sopi skriker ut sin glädje samtidigt som slutsignalen går.

Uppdaterad 19.05

Äntligen. Det var nog det vanligaste ordet som hördes mellan glädjetjuten på idrottsplatsens läktare efter att BoIS vunnit över Karlskrona med 2-0 och därmed säkrat avancemanget till Superettan 2018.

Annons
 

Inför matchen talade BoIS tränare Agim Sopi om vikten av ett tidigt mål och en defensiv i balans. Låt oss börja med det första. För det var precis vad som skedde. Efter en dryg halv minut dribblade sig Edafe Egbedi fram på högerkanten och fick till ett perfekt inlägg som Sadat Karim vackert nickade i mål. Klockan stod då på 00.35 och de flesta av de 4 066 på IP vrålade ut sin glädje.

Därefter kom det där med defensiven. Emellanåt var det så mycket pass i den randiga backlinjen att spelet näst intill stannade upp. Men det kunde kvitta. BoIS hade bra koll på matchen och efter en knapp halvtimme kunde Edafe Egbedi göra 2-0 med ett distinkt skott.

De randiga hade dessutom ett ribbskott och ett stolpskott innan pausvilan. Många var de som även höll koll på resultattavlan. Ljungskile ledde med 2-1 över Mjällby vilket det naturligtvis jublades över.

Andra halvlek blev inte lika händelserik som den första. BoIS höll koll på motståndarna och tillät dom inte skapa några riktigt vassa lägen. Istället spelade de randiga av matchen och efter tre tilläggsminuter blåste domaren i sin pipa och festen kunde börja. Fansen stormade planen och hyllade sina hjältar.

En av dessa hjältar är målvakten Ivo Vazgec som hållit nollan i 14 av de 26 seriematcherna.
– Det är alltid kul att hålla nollan och framför allt idag, sa en strålande glad målvakt.

BoIS tränare Agim Sopi tillbringade matchen uppe på läktaren då han blivit avvisad i den senaste bortamatchen. Det var inte mycket uttryck han gav under matchen men glädjen över segern tog  överhand när domaren blåste av matchen. Efter att ha vrålat ut sin glädje iklädd en guldhatt och en t-shirt med texten Superettan 2018 tog han kort till orda.
– Jag kan inte med ord beskriva hur glad jag är. Det är en oerhört skön känsla, sa han.

BoIS assisterande tränare Mats Andersson och Håkan Ågren, vilka coachat laget under matchen, hyllade sin tränare efter matchen.
– Agim är en fantastisk tränare och han ska ha all heder och allt beröm tillsammans med killarna i truppen, sa Mats Andersson på den efterföljande presskonferensen.

Seriesegern kommer att firas på lokal under lördagskvällen och sedan väntar två veckors ledighet innan allvaret börjar igen. Nästa år är det Superettan som gäller med allt vad det innebär.
– Agim är redan igång med planerandet. Men vi får ju se vad vi har framför oss, inte minst ekonomiskt. För vi har haft ett par tuffa år bakom oss och därför får vi arbeta noggrant. Men det är klart att vi är ju en mer attraktiv klubb på många vis nu när vi är klara för Superettan, avslutade Mats Andersson.

Efter slutsignalen stormades planen av fansen som ville hylla sina hjältar.

Supportrarna i Sabola firade rejält

Sadat Karim visade vägen med sitt ledningsmål efter 35 sekunder. Som den hjälte han är så firades han av supportrarna.

– Alla mål är roliga men det är klart att känslan att göra 1-0 så tidigt i en så viktig match är mycket speciell, sade Sadat Karim efter matchen.

BoIS assisterande tränare Håkan Ågren och Mats Andersson pustar ut efter matchen och den efterföljande presskonferensen

Agim Sopi är utom sig av glädje efter seriesegern.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser