Från fröhus till pumphus

– Ett språk skapat av ansikten, så beskriver Norbert Robles sin konst. Foto: Ulla Fredriksson.

Borstahusens Konstförening bjuder in till årets sista utställning i Pumphusets konsthall.

I ett spännande samarbete med Fröfabriken Creative Space i Landskrona visas verk av de fyra konstnärerna Agneta Hemert, Berit Fradera, Bianca Maria Barmen och Norbert Robles.

Fröfabriken är en kollaborativ plattform för konst, produktion och möten. I Weibulls gamla frölager i Landskrona har det översta våningsplanet renoverats till 12 ateljéer och en fotostudio, alla för att passa konstnärers, fotografers och kulturproducenters specifika behov och verksamheter.

Fram till veckan innan jul visas utställningen med verk av:
Agneta Hemert är utbildad på Konstindustriskolan i Göteborg och Konstskolan Forum i Malmö.
”I mitt arbete använder jag mig av minnen som intensivt överförs i någon form. Jag söker det rena avskalade och sublima, det går inte logiskt att förklara mina motivval. De sista åren har jag nästan uteslutande arbetat på ritfilm och mindre målningar på MDF-plattor. Jag använder mig av oljefärg, tusch och blyerts.”

Berit Fradera är född och uppvuxen i Värmland och utbildad på Konstfack i Stockholm och Escuela Superior de Artes y Oficios i Barcelona.
”Den tekniska rikedom som finns i både gammal och moderna spansk konst lärde mig mycket. Måleri ligger mig nära men jag prövar också andra uttrycksmedel som ljusinstallationer och arbeten med olika objekt. Utsatta människor finns ofta i mina bilder och naturen är en aldrig sinande källa till både ro och oro och arbete. Just nu upplever vi stora omvälvningar i vår närhet, med krigshärjade länder. Detta berör mig starkt och blir en del av min konst.”

Bianca Maria Barmen, född i Malmö, uppväxt i Viken, studerade på arkitektskolan LTH i Lund och därefter på Den Kongelige Danska Kunstakademin i Köpenhamn. Bianca Maria är främst känd som skulptör, men arbetar också med akvarell, teckning och fotografi. I sin konst skildrar hon ofta i scener möten mellan människor och djur och andra möten. Skalan är ofta liten och konstverken har en lågmäld ton. I hennes konst uppkommer ofta en sällsam stämning som lockar till eftertanke.

Norbert Robles är född i Frankrike och utbildad vid Ecole des Beaux Arts i Grenoble.
”Ett språk skapat av ansikten”. Så beskriver Norbert sin konst. Bakgrunden till hans fascination av ansikten började med masker och teatersmink i början av hans konstnärskap. Därifrån har han utvecklat sitt uttryck och täcker måleri, grafik och även objekt, till exempel dalahästar med de svartvita formerna.

Agneta Hemert. Foto: Ulla Fredriksson.
Berit Fraderas målningar berör. Foto: Ulla Fredriksson.
Bianca Maria Barmen. Foto: Ulla Fredriksson.

Utställningen har vernissage lördagen den 28 oktober kl.12-16 med invigning och konstnärssamtal kl.13.

Till arkivet