Annons

Himlens Mörkrum specialvisas på teatern

Nils Petter Löfstedt återvänder till Landskrona för en specialvisning av sin film Himlens mörkrum.

Nu bjuder Landskrona Foto in till en specialvisning av filmen ”Himlens Mörkrum” på Landskrona Teater.

Annons
 

I morgon torsdag 26 oktober klockan 19.00 på Landskrona teater bjuder Landskrona Foto in till en visning av den redan hyllade dokumentären Himlens Mörkrum.
– Vi har varit med och stöttat projektet och passar därför på att bjuda Landskronaborna och andra intresserade på en gratis visning av filmen, säger Göran Nyström, verksamhetsledare för Landskrona Foto.

Himlens Mörkrum är en film om fotografen Jean Hermanson och hans bilder.
Som Landskrona Direkt skrev för en dryg vecka sedan hade filmen nyligen världspremiär under filmfestivalen Nordisk Panorama och belönades då med det prestigefyllda Publikpriset.

Filmen hade nyligen även premiär på biograferna och visas i en förkortad version på SVT:s K-special i början av november. Landskrona Direkt var hänförda efter att ha fått en specialvisning av filmen.
– Cirkeln sluts i Landskrona. Fy f-n vilken fin dokumentär. Jag är hänförd. Stum av beundran. Mästerverk. Gåshud. Tårar. Garv. Lägg till den på listan: Måste ses!, var några av omdömena.

Jean Hermanson var och är en av Sveriges stora dokumentärfotografer under 1900-talet. Han dokumenterade människor och villkor på några av vårt lands allra tyngsta arbetsplatser som järnverken och varven. Tillsammans med Torgny Schunnesson låg han bakom filmen “Den sista båten” som skildrar nedläggningen av Öresundsvarvet.

I Himlens Mörkrum får vi ta del av Jean Hermansons enorma bildskatt, och inte minst lära känna människorna på hans fotografier. Sedan några år tillbaka förvaltar Landskrona Foto Jean Hermanssons efterlämnade bildsamling.

I fjol höstas visade Landskrona museum hans underbara dokumentation av Dublins Barn ett arbete som även det tar plats i dokumentären.

Filmen är gjord av Jean Hermanssons vän och assistent Nils-Petter Löfstedt.

I samband med filmvisning på Landskrona teater visas ett urval av Jean Hermanssons bilder.
Dörrarna till teatern öppnar 18.15 och projektorn sätts igång klockan 19. Fri entré.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser