Annons
Fredagen den 21:e januari
1.3°C 10.1m/s
Dagens namn: Agnes, Agneta

Instagrammare på bibliotekets konstvägg

Niklas Lövgren inför sin debututställning på Galleri Björne. I november kan man skåda hans suggestiva bilder på Landskrona stadsbibliotek.

En rotlös människas besatthet av hamnar, måsar och tunga industribyggnader kan man följa varje dag på Instagram.  Niklas Lövgrens bilder ljuder av Thåström och Pelle Ossler samtidigt som de sorgesamma fotona luktar diesel, järn, hav och tång.

Annons
 

Under kulturnatten nyligen hade den 32-årige fotokonstnären, musikbloggaren och studenten på kandidatnivå, Niklas Lövgren, utställningsdebut på Galleri Björne. Under november får alla Landskronabor en ny chans att stifta bekantskap med iPhone-fotografen, då han tar konstväggen på Landskrona stadsbibliotek i besittning.
– Jag har inte tid och är inte så intresserad av teknik. Det var faktiskt Pelle Ossler som vid en av sina utställningar i Lund förklarade hur han gör när han tar bilder. På den vägen och med de apparna är det, säger Niklas Lövgren som sedan två år tillbaka kan titulera sig Landskronabo.
– Studierna i Lund fick mig hit. Jag trivs skitbra. Landskrona som stad är inspirerande, säger han.

Intresset för bildkonst har alltid funnits där liksom för musiken. Något han nu delvis kombinerar. På hans musikblogg 482mhz  finns flera suggestiva bilder men hobbyerna har tagit ytterligare en vända.
– Tack vare mitt instagrammande har jag kommit i kontakt med ett skivbolag och där fått göra ett par skivomslag.

Bilderna håller sannerligen för skärmtittande. Under perioden 2/11–29/11 får vi se om printarna dessutom lyckas fylla ramarna på biblioteket.

Följ Niklas Lövgren på Instagram: https://www.instagram.com/lovgren__/

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser