Annons

Om Dag Hammarskjöld och FN på Pumphuset

Borstahusens museiförenings föredragsserie på Pumphuset fortsätter tisdag 3 oktober, klockan 19.00 med att Tommie Sjöberg, docent i historia vid Lunds universitet berättar om ”Dag Hammarskjöld och FN”.

Annons
 

Dag Hammarskjöld var den i sär­klass starkaste och mest inflytelserika av alla FN:s general­sek­re­te­rare. Och han kom ibland också på kollisionskurs med både USA och Sov­jet­unionen. Han är också den ende av FN:s generalsekreterare som har fått sätta livet till i samband med sin tjänsteutövning. Om detta och andra aspekter på Hammarskjölds arbete i FN talar Tommie Sjöberg, som under ett flertal år har forskat om FN:s roll i internationella konflikter.

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser