Fotofestivalen fortsätter…

Fotoboken har aldrig varit hetare i Sverige än vad den är idag. Under festivalens fotoboksdagar fanns det mycket att välja på.
Fotoboken har aldrig varit hetare i Sverige än vad den är idag. Under festivalens fotoboksdagar fanns det mycket att välja på.

Landskrona Foto Festival pågår till och med söndag eftermiddag. Det mest intensiva perioden är dock över. I helgen hölls bland annat fotoboksdagar i Exercishallen, det arrangerades fotoportföljsvisningar, mängder av föredrag samt att vinnare korades i det utlysta tävlingarna.

Vinnare av bästa ”portfolio” blev tyskan Anna Ehrenstein. Spanjorskan Gloria Oyarzabal kunde efter drygt två timmars presentation av de fyra bästa böckerna i Landskrona Foto Dummy Award koras som segrare.

I morgon kan man stifta närmre bekantskaps med fotografen Carlos Alba som är en av årets två Artist in Residence hos Landskrona Foto. Spanjoren håller  fördrag  onsdagen den 13 september klockan  18:30–19:30 på Landskrona stadsbibliotek.

En så kallad ”Walk and talk” med fotografen Guillaume Bression bjöds det på under lördagen där utställningen “Fukushima – No Go Zone” var i fokus.
Fotostudion Cahute förevigade hela familjer med storbildskameran.
De fyra nominerade fotograferna i Landskrona Foto fotobokspris visade upp sina verk och lät de gå runt i publiken.

Till arkivet