Annons

Sadat Karim visade vägen igen

Sadat Karim visade vägen med ett tidigt mål mot FC Rosengård på söndagen. Arkivbild

Uppdaterat 18.50

BoIS behåller serieledningen i söderettan efter en rättvis seger mot FC Rosengård på söndagen. Matchen slutade 0-2 och målgörare för BoIS var Karim Sadat och Dennis Olofsson.

Annons
 

Söndagens bortamatch för BoIS mot FC Rosengård fick bästa möjliga start. Redan i den tredje minuten kunde Sadat Karim trycka in BoIS ledningsmål efter ett inlägg från högerkanten av Filip Pivkoski.

Målet innebar en trygghet i BoIS spel. Rosengård försökte men BoIS höll spelet väl uppe och hade hetare avslut än hemmalaget trots att det inte hettade till rejält.

I andra halvlek kom före detta BoISsaren Valentino Lai in på Rosengårds mittfält men förutom ett par vackra passningar från hans känsliga fötter så var det BoIS som hade kontroll på matchen. BoIS avslut var hetare och när Dennis Olofssons avgjorde med en enkel bredsida med tre minuter av ordinarie matchtid  så var det inte på något vis orättvist.
– Det var jätteskönt att få det målet på slutet. Då kunde vi slappna av rejält, säger BoIS tränare Agim Sopi.

Och visst slappnade dom av. En som säkert vill visa mer är Adi Nalic som missade två frilägen med målvakten på övertid.
– Vi måste jobba hårdare med att göra mål på våra avslut men det viktigaste är att vi vinner. Det var en svår match men vi gjorde jobbet. Det var en arbetsseger. Och extra kul att vi än en gång höll nollan, säger Agim Sopi.

Förutom den hållna nollan så är han glad för Sadat Karims fortsatta målgörande.
– Jag har sagt till honom att allt under 20 mål är ett misslyckande, säger Agim Sopi med ett leende.

Segern innebär fortsatt skaplig serieledning för BoIS. De randiga ligger fyra poäng framför och ytterligare ett framför Utsikten. Det är med spänning BoIS tar emot Ljungskile på söndag.
– Det hade varit underbart om lika många Landskronabor kom till IP som senast. Det är för vår publik vi vill visa upp oss. Fotboll är underhållning och vi vill bjuda på det bästa, avslutar Agim Sopi.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser