Utmanare till Björklund nobbades av Torkild Strandberg

Många liberaler var på plats när Birgitta Ohlsson var på Harrys i lördags för att berätta om sin nya bok. En som dock inte var på plats var Torkild Strandberg.
Många liberaler var på plats när Birgitta Ohlsson var på Harrys i lördags för att berätta om sin nya bok. En som dock inte var på plats var Torkild Strandberg.

På lördagen gästades Harrys av Birgitta Ohlsson (L). Bänkade vid bord och stolar var ett 40-tal nyfikna åhörare som ville höra politikern berätta om jämställdhet i allmänhet och sin nya bok, Duktiga Flickors Revansch i synnerhet. En som inte var på plats var Landskronaliberalernas ordförande, tillika kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg.

Det pågår just nu en kamp om partiledarposten hos Liberalerna. Den nuvarande partiledaren Jan Björklund har utmanats av Birgitta Ohlsson. Detta var dock inte anledningen till hennes besök i Landskrona. Istället talade hon om jämställdhet och om sin nya bok.
– Den har fått ett mycket större genomslag än vad jag har vågat hoppas på. Den ska bland annat ges ut i Sydkorea. Vi ska väl se om vi inte kan få in ett ex eller två i Nordkorea också. Jag tror dom behöver en bok om jämställdhet där, sade hon till publikens förtjusning.

Många i publiken bar av naturliga skäl tröjor som visade vilket parti de tillhörde. En som dock saknades var kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg. Och enligt en del röster bland Birgitta Ohlssons åhörare så hördes att besöket inte var över sig populärt hos honom.
– Eftersom vi i Landskrona har nominerat Jan Björklund som partiledare så var vi inte intresserade av att stå som värdar när Birgitta Ohlsson kom. Men så klart var hon, precis som vem som helst, välkommen att prata om sin bok, kommenterar Torkild Strandberg.

Efter föredraget på Harrys signerade hon sin bok till intresserade på Akademibokhandeln.

Till arkivet