Annons

Film inspelad i Glumslöv tävlar om ”Norsk Guldbagge”

Bild ur kortfilmen Min Søster som är inspelad i och kring Glumslöv. Filmen är nominerad till Amandapriset, den Norska motsvarigheten till Guldbaggen.

Filmen Min Søster som är inspelad i och kring Glumslöv är nominerad i kortfilmskategorin till Amandapriset, den Norska motsvarigheten till Guldbaggen. Vinnaren annonseras på fredag 19 augusti i Haugesund, och prisutdelningen sänds i Norska TV2. 

Annons
 

Filmen spelades in under åtta dagar i slutet av januari. Norska Liv Joelle Barbosa Blad står för regin och systern Nina Barbosa Blad är producent. Berättelsen är inspirerad av systrarnas egen barndom och händelser som i verkligheten ägde rum på landsbygden i Frankrike.
– Jag har kört genom Skåne många gånger, och det kanske låter konstigt, men Skåne har samma känsla för mig som Frankrike. Så vi ville åka dit för att filma och dessutom pröva på att arbeta med ett svenskt team, förklarar regissören Liv Joelle Barbosa Blad.  

– Det mesta filmade vi på en gård med en fantastisk utsikt över Glumslövsbackar. Norskorna letade efter en exotiskt vit skånelänga och det fixade vi åt dem, säger filmens skånska samproducent Caroline Drab.

I filmen reser de norska barnen Amalie och Nora med sin mamma till Skåne för att besöka sin mors vän, som just har förlorat sin man i aids. En resa som får stort inflytande på flickornas minnen.

Oslobaserade systrarna Liv och Nina har haft höga konstnärliga ambitioner med filmen, som är inspelad på 35mm film.
– Det är rätt spektakulärt med en kortfilm gjord på klassisk 35mm film när allt annat är digitalt. Vi fick regional finansiering till projektet från Film i Skåne, men största delen kommer faktiskt från det Norska Filminstitutets satsning på unga filmskapare ”Nye Veier,” säger Caroline Drab och gläds åt filmens framgångar.

Min Søster planeras få svensk premiär på en filmfestival under våren 2018.

FAKTA
Filmtitel: Min Søster
Längd: 20 min
Regi: Liv Joelle Barbosa Blad
Manus: Liv Joelle Barbosa Blad
Foto: Cecilie Semec
Klipp: Liv Joelle Barbosa Blad
Ljud: Gunn Tove Grønsberg
Producent: Nina Maria Barbosa Blad
Svensk samproducent: Caroline Drab
Skådespelare: Marte Magnusdotter Solem, Filippa Bruce, Lina Josefine Mosli Sæther, Hanna Ullerstam
Inspelad i: Glumslöv, Vallåkra, och Tågarp i Skåne
Aktuell: Nominerad till Amandapriset, i kategorin bästa kortfilm 

En kommentar till "Film inspelad i Glumslöv tävlar om ”Norsk Guldbagge”"

  1. Pingback: Landskrona Direkt | Pris till norska Glumslövsfilmen

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser