Konsertkrocken

Ungdomsledarna tillika sommarjobbarna vid Cityidrott Swarin Khalil och Motaz Al-haridi gillar båda Dani M men missar den konserten då de samtidigt jobbar under Cityidrotts Summer Party med Dolly Style och Benjamin Ingrosso.
Ungdomsledarna tillika sommarjobbarna vid Cityidrott Motaz Al-haridi  och Swarin Khalil gillar båda Dani M men missar den konserten då de samtidigt jobbar under Cityidrotts Summer Party med Dolly Style och Benjamin Ingrosso.
Uppdaterad kl. 16.08

Bortser man från karnevalen så är Landskronas unga inte bortskämda med konserter. Lite märkligt kan det då tyckas vara när Cityidrotts sedan länge utannonserade sommarkonsert på Lagunen  med Benjamin Ingrosso  och Dolly Style nu får konkurrens av Sektion Fritid som har lagt en festival samma dag  i Teaterparken. Street Festivalen LA lockar med artister som Dani M, Lamix, DJ Blackmoose Moncho och Embassa samt med Farah Abadi som konferencier.

Lagunen och Cityidrotts sommarlovsmorgon hade idag avslutning då man  gästades av  Experimentexpressen från Lund Universitet. Såväl barn som föräldrar rycktes med i allt från vattenexperiment till kluriga pussel. Samtidigt så skavde det lite i projektledarna Jonny Karlsson och Daniel Glantz-Persson.
– Vi fick först  nu i veckan vetskap om streetfestivalen genom våra ungdomsledare, säger Jonny Karlsson och bekräftar därmed att kommunikationen med Sektion Fritid kunde varit bättre.

– Grejen är att vi jobbar mot samma mål men vi förstår inte hur tankegången gått hos Sektion Fritid när de lägger ett arrangemang samtidigt som vårt, säger Daniel Glantz-Persson och har samtidigt synpunkter på artistvalet.
– Vi är otroligt noggranna när vi tar in artister och andra som gör arrangemang hos oss. Det är viktigt att vi har samma grundsyn. Exempelvis när vi valde att boka Dolly Style så gör vi det för att de är starkt engagerade i antimobbingprojekt och driver kampanj mot näthat. Målgruppen här är unga tjejer. Utan att gå in för mycket på Dani M så är hans åsikter kontroversiella. Detta får Sektion Fritid stå för. Vi arbetar inte så.

Torsdagens sommarkonsert på Halvmånen med Benjamin Ingrosso  och Dolly Style står med i kommunens sommarlovsprogram. Samtidigt nämns det där att Sektion Fritid har street-tema hela veckan, något som enligt programbladet ska avslutas med en festival i Häljarp.

Patrik Hohmann  är sektionschef vid Sektion Fritid inom individ- och familjeförvaltningen.
Han menar att de två arrangemangen vänder sig till olika publik.
– Det stämmer att vi har haft kännedom om Cityidrotts sommarkonsert på Lagunen. Ett mycket bra initiativ av Cityidrotten riktat till stadens yngre.  Då Cityidrotts sommarkonsert riktar sig till den yngre målgruppen, tycker jag att vårt arrangemang är ett alldeles utmärkt komplement för den äldre målgruppen, 13 år och uppåt. Min bedömning är att det absolut inte skulle upplevas som att arrangemangen skulle ställas mot varandra, istället att barn och unga i Landskrona får möjlighet till en rolig och positiv sommarupplevelse innan skolstarten, säger han och menar att kritiken mot artisten inte är rättvisande.
-I samtal jag haft med Dani M:s  manager försäkrar han att den kritik och de anklagelse som tilldelats Dani inte stämmer. Utifrån detta vi valt att gå vidare med bokningen.

Att det finns skillnad rent generellt i målgrupperna håller ledarna på Cityidrott med om.
– Helt klart så är konserterna riktade mot olika målgrupper. Problemet är att streetfestivalens målgrupp är vår målgrupps storasyskon. I många fall på våra arrangemang så är det äldre ungdomar som kommer med sina småsyskon. När streetfestivalen sker samtidigt som oss så är det vår målgrupp med de yngre barnen som drabbas. Det är synd att man ska bli tvingad att välja. Sen  finns  det många ungdomar som gärna gått på båda arrangemangen inte minst våra ideella ungdomsledare. Rent praktiskt kan det komma att innebära svårigheter för oss, då dessa i stor utsträckning säkert vill se Dani M, förklarar säger Daniel Glantz-Persson som därmed riskerar att bli av med flera hjälpande händer.

Ungdomsledarna tillika sommarjobbarna Swarin Khalil och Motaz Al-haridi bekräftar.
– Det är klart att det är lite tråkigt att man inte kan vara på båda ställena, säger Swarin Khalil.
– Jag har redan sett Dani M vid två konserter. Det är dessutom kul att jobba här så jag blir på stranden, säger Motaz Al-haridi.

– Att någon eller några behöver välja mellan olika alternativ kommer vi nog aldrig ifrån. Att vissa vill gå på båda ser jag som att båda arrangemangen har ett bra innehåll, menar Patrik Hohmann och understryker att det inte finns något horn i sidan till varandras verksamheter.  
– Både vi och Cityidrott har sommarverksamhet på Lagunen och vi har haft dialoger inför sommarens aktiviteter kopplat till denna plats, just utifrån att det planeras aktiviteter till båda våra målgrupper.

Och så var det ju det här med streetfestivalen i Häljarp den 11-12 augusti.
De som kommer till streetfestival kommer ges möjlighet att spela basket, fotboll, frisbeekubb, med mera. Det kommer även att finnas hoppborgar, slackline, café och grill. Trevlig musik kommer naturligtvis spelas i bakgrunden. Vi kör håller på klockan 15-19 båda dagarna, avslutar Patrik Hohmann.

Jonny Karlsson och Daniel Glantz-Persson med kommunens sommarlovsprogram där Cityidrotts konsert finns med men inte Sektion Fritids.
– De har haft ett helt sommarlov på sig då kunde man hittat en annan dag. Nu delas publiken upp på ett dåligt sätt, anser ledarna vid Cityidrott.

 

Till arkivet