Annons

Ljudet sämre i nyrenoverad kyrka

Dag Videke sjöng duett med CajsaStina Åkerström i Sofia Albertina kyrka.

Genom åren har Landskrona församling bjudit på något av karnevalens höjdpunkt då man ställt flera av landets mest namnkunniga artister på scen i Sofia Albertina kyrka.  Artister som Eldkvarn,  Stefan Sundström, Louise Hoffsten och Caroline af Ugglas har fyllt kyrkan till sista plats. Så gjorde också CajsaStina Åkerström i lördags. Skillnaden i år var de många klagomålen på det dåliga ljudet. Kyrkans organist Dag Videke är väl medveten om problemet.

Annons
 

– Jag är den förste att hålla med om att ljudet inte var bra. Och beklagar det verkligen, säger Dag Videke som rent av själv var uppe och sjöng duett med CajsaStina under det sista extranumret.

– Sedan renoveringen av Sofia Albertina kyrka har ljudet varit ett stort problem, understryker han.
 Förutsättningar för att få tydlighet i ljudet har förändrats och det tycks vara ett väldigt komplext problem att lösa. 

Till lördagens konsert hade församlingen satsat lite extra.
För att försöka få bra ljud vid konserten med CajsaStina hyrde församlingen in extern utrustning och personal, berättar Dag Videke som dock kan konstatera att resultatet inte blev vad man önskat.

Församlingens fastighetschef är på  semester men organisten förklarar att man kämpar med problemet för att hitta en snar lösning.
– Församlingen har anlitat expertis på akustik och ljudanläggningar. Vi hoppas att snart ha en lösning på problematiken, avslutar Dag Videke.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser