Annons

Elektrisk dans vid Tyghuset

Anders Johansson och hans fru Lone laddar inför Karnevalen.

Anders Johansson och hans fru Lone laddar inför Karnevalen.

Precis som förra karnevalen håller Hit City Öresund hov mellan Tyghuset och tivolit på Kasernplan. Det utlovas såväl dans som aktiviteter samt levande musik i dagarna tre.

Annons
 

Sedan ett år tillbaka är Anders Johansson ordförande i den förening som driver den dansanta radiokanalen som dag ligger på Internet. Tillsammans med sin äkta hälft och några andra eldsjälar så ska dom se till att det svänger rejält på Kavallerigatan.
– Vi har som tidigare en scenvagn utanför Tyghuset och det är från denna som vi kommer att pumpa ut musik och ha roligt, säger Anders Johansson.

Bland aktiviteterna står exempelvis pilkastning men det som sticker ut är att man kan hyra en luftgitarr och träna. Nästa års SM i den udda tävlingen avgörs på Sweden Rock men redan på fredag kväll kan man kvalificera sig till finalen.
– Där kommer att bli en uttagstävling i tältet på Kasernplan få fredagskvällen och vi erbjuder luftgitarrer att träna på inför detta. Det kostar bara en femma, säger Lone Johansson Bauder och skrattar.

Scenvagnen kommer att vara öppen från klockan 12 till klockan 01 varje karnevalsdag och på fredagskvällen blir det livemusik av LA Rush & Sannanda, We are two, Interface, Johanna, Man of tears och F & P house project.
– F & P house project var stora inom EMD, elektrisk dansmusik, på 1990-talet då de gick under namnet Magic Motion. Men även de andra är mer eller mindre kända, säger Anders Johansson.

Generellt så har radiostationer som Hit 94 Öresund tuffa tider. Detta hindrar dock inte entusiasterna i Landskrona att blicka framåt med tillförsikt.
– Vårt mål är att under 2018 komma ut på FM-nätet. Och det hade ju varit en dröm om vi kunnat ha premiären vid karnevalen 2018, avslutar Anders Johansson.

Precis som förra året så kommer Hit City Öresunds scenvagn att stå utanför Tyghuset. Foto: Peter NIlsson

Precis som förra året så kommer Hit City Öresunds scenvagn att stå utanför Tyghuset.
Foto: Peter Nilsson

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser