Politiker hoppar av

Vänsterpartiet drabbas av ett nytt tungt avhopp.
Vänsterpartiet drabbas av ett nytt tungt avhopp.

Sedan Henning Süssner Rubin flyttade till Malmö strax innan årsskiftet har Vänsterpartiet haft svårt att fylla luckan han lämnade efter sig i talarstolen i Rådhuset. Nu tappar partiet även sin ordförande i Landskrona,  Nadja Leinonen som väljer att hoppar av politiken.

I ett pressmeddelande på måndagen meddelar Nadja Leinonen (V) att hon lämnar sina politiska uppdrag. Hon sitter idag som ersättare i kommunstyrelsen och i kommunfullmäktige.
– Varje politiker är skyldiga sig själv, och sina medmänniskor att pausa eller lämna sina uppdrag när inte den tillräckliga motivationen, inspirationen och kamplusten finns där. På det stället befinner jag mig således nu, skriver hon och menar att tiden inte räcker till.
Tiden med familj och privatliv blir även i allra högsta grad drabbad i form av stress och tidsbrist med barnen. Jag är tyvärr inte den första kvinnliga politiker att uppleva detta, och att landa i detta beslut, förklarar hon och avslutar med en tanke till sina partivänner.
–  Mina kamrater är beundransvärda och kommer kämpa vidare för jämlikhet i vår vackra stad.

Till arkivet