Annons

Damfotbollen åter på kartan

IK Wormos damer har gjort en riktigt bra vårsäsong.

I veckan körde som bekant fotbolls-EM för damer igång och Sverige fick en bra start.  I Landskronafotbollen har mycket kretsat runt BoIS under våren. När laget nu gått på ett par veckors vila leder man division 1 Södra.  Bra går det även för Wormos damer.

Annons
 

IK Wormos damer som huserar i div 2 Södra Götaland, har inför höstupptakten parkerat sig på en mycket fin tredjeplats i tabellen. Detta efter elva omgångar av tjugo, och med 25 inspelade poäng. Avståndet till fyran Hörby FF är hela 10 poäng.
– Uppåt är det fem poäng till tvåan Södra Sandby och åtta poäng till suveräna Dösjöbro IF, informerar Tony Johansson, huvudtränare IK Wormo Dam.

Så här långt in på säsongen är tränaren mer än nöjd.
– En fantastiskt fin genomförd vår av vår trupp där vi hållit nollan i hela åtta av elva omgångar. De senaste fem omgångarna innan uppehållet har gett full pott med 15 poäng och målskillnaden 14-0, berättar han.

I grunden ligger en stark laginsats där Wormo alltid sätter laget i främsta rummet även om vissa individer sticker ut som i alla lag.
– Den starka defensiven med Caroline Ahlbäck, i målet och en stark backlinje med bland annat Fanny Tiitus och Isabella Nilsson i mittförsvaret är såklart viktiga, säger Tony Johansson och fortsätter ösa beröm över tjejerna.
– Ytterbackarna Emma Möller och Michelle Loponen-Meija kompletterar också mittbacksduon på ett perfekt sätt.

– På mitten huserar rutinerade Jessika Nilsson, som vinner mycket boll för laget och där Emma Persson står för mycket av det kreativa ihop med Sara Nimani. Längst fram har vi lagets speciella målskytt Sara Hansson som gjort tio mål på lika många spelade matcher. Bland annat  ett hattrick i senaste mötet med Hörby FF (3-0). Hon är en snabb och stark forward som gör ett stort jobb för laget.

Tony Johansson hade kunnat fortsätta att räkna upp hela truppen men säger istället;
– För övrigt är bredden god med många yngre spelare som kompletterar de något mer rutinerade och  vana vid div 2-tempot.

Regionens bäst placerade damlag, ser nu fram emot hösten med tillförsikt och ska försöka göra allt för att hota toppduon i serien.
– Men givetvis också hålla undan för de jagande lagen under oss i tabellen. Damfotbollen i Landskrona är på kartan igen, och varmt välkomna att se IK Wormos damer spela div 2 fotboll på Exan i höst, poängterar Tony Johansson.

Nämnas i sammanhanget bör att det i klubben även finns fem flicklag.
– Det vi inte ska glömma är föreningens flicklag som är på frammarsch, och är klubbens framtida damspelare. Bland annat är Wormos flickor 05-06 ett starkt stöd till damerna som “boll-lisor” under hemmamatcherna, avslutar Tony Johansson.

Kommande hemmatch är rent en riktig toppmatch då Södra Sandby gästar Exan den 11 augusti klockan 19:00.

Det går inte att ta miste på den goda stämningen som råder hos Wormotjejerna.

Läs mer om Wormo på klubbens hemsida – https://www.laget.se/IKWormo

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser