Vloggare vågar synas

Vi kikar in på Cityidrotts vloggverkstad där
Vi kikar in på Cityidrotts vloggverkstad där Sabina Larsson, Daniel Glantz-Persson och Adrian Gashi är i farten. Vlogg = Videoblogg, företrädesvis på Youtube.

Lite som bokmässan fast för unga som aldrig någonsin konsulterat en TV-tablå  är Tubecon. I våras var Cityidrottsdeltagarna  Adrian Gashi och Sabina Larsson på plats när det turnerande eventet nådde Malmö för att på plats träffa några av landets största kändisar på sociala medier och förstås för att göra en egen vlogg på Youtube.

På Cityidrott har man en Vloggverkstad.
– Ungdomarna får börja från början med att planera ett besök som man vill göra och får utefter det planera vad man ska filma, vad man ska säga och hur man vill att vloggen ska vara upplagd. De får sedan filma besöket och intervjua de personer de planerat att intervjua samt redigera det hela, berättar Daniel Glantz-Persson på Cityidrott.

Vloggverkstaden på Cityidrott är kopplad till den kampanj som Cityidrott vill belysa under 2017 som heter #vågasynas.
– Det handlar om att få ungdomar att våga synas offentligt för vad de tror på och vad de drömmer om. Syftet med vloggverkstaden är att ge ungdomar verktygen till den digitala världen.  Detta så att de själva får skapa intressant innehåll som de tror att andra ungdomar vill se på, förklarar Daniel Glantz-Persson som tidigare i år tog med sig deltagarna och något av vlogg-experterna  Sabina Larsson och Adrian Gashi till Malmö och Tubecon.
– De drömmer en hel del om att kunna bli Youtuber själva.  Och nu ligger deras första vlogg ute.  Ni ser den här nedan, avslutar Daniel Glantz-Persson med ett stort leende.

Till arkivet