Unik barytonmusik på Ven

Svenska Barytontrion spelar på Ven på torsdagskvällen.

Joseph Haydn var nära nog unik på det vis att han skapade musik för barytontrios. Detta är något som medlemmarna i Svenska barytontrion tar vara på. Är man intresserad av att lyssna på dessa är en båttur till Ven att rekommendera då trion uppträder i S:t Ibbs kyrka imorgon, torsdag klockan 19.00.

Svenska Barytontrion framför musik som är komponerad under 1760 och – 70-tal, tillägnad fursten Nicolaus Esterhazy som inte bara hade Haydn som hovkompositör, utan även spelade baryton med förtjusning. Det finns 126 stycken triosonater att välja bland.

Ensemblen består av Göran Danielsson, Viola da gamba, Igor Viktorovich, Viola och Håkan Molander, Cello. Alla, välkända och välmeriterade musiker med många års erfarenhet.

Till arkivet