Diggiloo laddade inför Landskrona

Här är årets artister i Diggiloo. Foto: Kristofer Sandberg
Här är årets artister i Diggiloo.
Foto: Kristofer Sandberg

Det började som ett experiment. Nu har det gått femton år och Diggiloo fortsätter att locka storpublik. På torsdag nästa vecka äntrar en stor del av Sveriges artistelit den praktfulla Diggiloo-scenen på Citadellet. Premiären går av stapeln imorgon onsdag i Vänersborg. Spelningen på Citadellet blir den femte av tjugotvå på sex veckor. Landskrona Direkt har tagit pulsen på ett par av artisterna.

– Hade du frågat mig igår så hade jag sagt att det här kommer att bli helt misslyckat. Men så är det alltid. Lite finjusteringar har vi kvar innan premiären men sedan kör vi för fullt. Vi är riktigt laddade, säger Charlotte Perrelli som tillhör de mer rutinerade i gänget.
– Jag är inte hundra men jag tror jag varit med sju gånger, säger hon och skrattar.

Som vanligt är det rutinerade artister som ligger till grund när Diggiloo drar fram genom landet. Varje år dyker det dock upp nya namn och en som är med för första gången är popfyndet Wiktoria Johansson. Förra sommaren stod hon i publiken, när Diggilooshowen var på besök. Efteråt gick hon backstage och pratade med artisterna.
– De såg ut att ha så himla roligt tillsammans på scenen, jag kände att jag ville vara med. Alla var entusiastiska och beskrev det som att turnera med familj och kompisar, säger Wiktoria Johansson.

Senare kom frågan och Wiktoria, 20, som fått ett genombrott med två finalplatser i Melodifestivalen, tackade ja utan att blinka. Nu är hon yngst i gänget. Den gemensamma nämnaren för Wiktoria, David Lindgren och Robin Bengtsson är just Melodifestivalen 2017. Nu sammanstrålar de igen, som tre av årets artister.
– Mello och Diggiloo är verkligen två helt olika saker. Melodifestivalen innebär mycket press och nervositet, även fast det samtidigt är roligt. Men allting måste vara inom en viss ram och det är lätt att lägga stor press på sig själv att allt ska vara perfekt, säger Wiktoria.

Förutom trion och Charlotte Perrelli medverkar Tommy Nilsson, Andreas Johnson, musikalstjärnan Bruno Mitsogiannis och Jessica Andersson. Oväntad nykomling är nog komikern Özz Nûjen. Han efterträder komiker-kollegor som Thomas Petersson och Per Andersson.
– Jag är van att improvisera. Men nu ska jag hålla takten, sjunga och steppa, på samma gång, konstaterar Özz Nûjen.
– Jag har mina planer men jag är dock inte så grov som Per, säger han och skrattar.

Charlotte Perrelli utlovar en show utöver det vanliga.
– Det är ett fantastiskt duktigt gäng i år. Dessutom har vi nya koreografer och de vill naturligtvis visa upp sig direkt. Därför känns det lite som att vi höjt ribban en aning i år, säger sångerskan.
Av alla hennes nummer i årets show så är där ett som känns mer personligt.
– Det är inget spektakulärt alls. Jag sjunger låten ”Här hos dig” från senaste plattan tillsammans med Bruno Mitsogiannis och på det sätt vi framför den så blir den speciell för mig. På något vis tar den låten mig tillbaka till mina rötter.

Diggiloo startar imorgon i Vänersborg och avslutas den 26 augusti i Kungsbacka. Charlotte Perrelli ser särskilt fram mot att spela i hemlandskapet Småland. Hon håller dock Citadellet i Landskrona som en mycket bra plats att spela på.
– Mitt hjärta klappar ju lite extra för Småland, men även för Öland och de regioner där jag känner mig väldigt hemma. Men Citadellet är en fantastiskt vacker plats och det är så bra organiserat där. Allt går som smort i Landskrona och det betyder mycket på en turné som Diggiloo, säger Charlotte Perrelli.

Nu hoppas alla på att vädrets makter visare sig från sin bästa sida.
– Det kommer att bli hur fint som helst. Solen kommer att skina från en molnfri himmel, lovar Özz Nûjen avslutningsvis.

Mer info hittar du på Diggiloos hemsida.

När Charlotte Perrelli var med Diggiloo i Landskrona sommaren 2013 så var hon höggravid. - Jag minns det som igår. Det var jättevarmt och mina fötter var så svullna att jag inte kunde ha skor på mig. De andra tjejerna i gänget fattade sympati och körde utan skor de också, minns artisten som ser fram emot att åter få spela på Citadellet.
När Charlotte Perrelli var med Diggiloo i Landskrona sommaren 2013 så var hon höggravid.
– Jag minns det som igår. Det var jättevarmt och mina fötter var så svullna att jag inte kunde ha skor på mig. De andra tjejerna i gänget fattade sympati och körde utan skor de också, minns artisten som ser fram emot att åter få spela på Citadellet.
Till arkivet